Adományozás

Tizenegyedszerre hirdettük meg Iskolakezdés együtt! országos segélyakciónkat. A szomszéd országban zajló háború hatásai és a nehéz gazdasági helyzet miatt idén is duplája volt a célkitűzés a korábbiaknak, így összesen 2000 nehéz helyzetbe került gyermeket kívántunk segíteni egyenként 10 ezer forint értékű, személyre szabott, minőségi tanszercsomagokkal. Ez alkalommal is fontos cél volt, hogy az adományok még az első becsöngetés előtt célba érjenek, amihez az adományozók mellett a gyűjtés partnerei is jelentősen hozzájárultak.

A fő célunk 20 millió forint összegyűjtése volt, amelyből 2000 gyermek számára tudtunk egyszeri, fejenként tízezer forint értékű segítséget nyújtani. A kedvezményezettek jórészt az intézményeink és azok látókörében élő családok gyermekei közül kerültek ki, de az Országos Segélyközpont révén hazánk minden pontjára eljutott az iskolakezdési támogatás. A csomagok összeállításához szükséges pénzen felül beérkezett adományokat ezúttal is a gyermekek felzárkózását elősegítő Kapaszkodó program egész éves munkájának támogatására fordítjuk.

A kampány üzenetét idén is sokan meghallották: több mint 100 ezer hívás/sms érkezett a 1353-as adományvonalra, így több mint 25 millió forint felajánlást sikerült összegyűjteni. Az Iskolakezdés együtt! összefogás sikerében a magánszemélyek mellett idén is meghatározó szerepet játszottak a segélyakció állandó partnerei.

Az E.ON az első évektől kezdve kiemelt partnere a segélyakciónak és idén is 5 millió forint értékű támogatással járult hozzá a rászoruló gyerekek beiskolázásához, így – az utóbbi három év dupla mennyiségű tanszercsomagjaival számolva – elmondható, hogy a 11 év alatt több mint 14 ezer tanszercsomag adomány összeállításához járultak hozzá.

Mivel a családok kisebbekből és nagyobbakból állnak, ezért nem csak az iskolásokra, hanem az óvodásokra is gondolt az energiavállalat: további 5 millió forint adománnyal az óvodás kisgyerekek évkezdését is támogatta, fejenként 10.000 forint értékben.

A csomagok célba juttatásban logisztikai partnerként a Magyar Posta is segített. A Herlitz Magyarország Kft. a tanszerek kedvezményes beszerzésében való együttműködésen túl több mint 100 új iskolatáskát is adományozott, több vállalat pedig természetbeni adománygyűjtéssel és munkatársainak önkéntes munkájával csatlakozott a felhíváshoz. Fentieken kívül sokan a www.iskolakezdesegyutt.hu honlapon keresztül bankkártyával, illetve átutalással és csekken is adományoztak. A Magyar Posta emellett idén elgondolkodtató kisfilmmel hívta föl a figyelmet arra, hogy még a legegyszerűbb, mindennapi feladatok elvégzése is lehetetlen kihívássá válik a megfelelő írószerek hiányában.Médiapartnerként idén is csatlakozott az adománygyűjtésünkhöz a TV2 Csoport, amely az Iskolakezdés együtt! TV spot sugárzásával és a segélyakciók rendszeres bemutatásával segítette a figyelemfelhívást, a pénzadománygyűjtést. A Sportfive Hungary Kft. pedig a Ferencvárosi Torna Club egyik bajnoki futballmeccsén szervezett adománygyűjtést segélyakciónk keretében támogatott rászoruló gyerekek javára.

Ezúton is köszönetet mondunk minden adományozónak és partnernek, akik hozzájárultak az összesen több mint 38 millió forint adomány összegyűjtéséhez.