Adományozás

200 doboznyi tartósélelmiszert indít útnak Országos Segélyközpontunk. Az ünnepi adománycsomagok összeállítását és családokhoz való eljuttatását a járványhelyzet miatt idén több kisebb szakaszban valósítjuk meg.

Az Országos Segélyközpontba a járványhelyzet óta évente dupla mennyiség, azaz mintegy 80 ezer kérés érkezik; az egész éves segítségnyújtás csupán töredéke a most útnak induló mennyiség.

Az élelmiszercsomagok összeállításába december 7-én, kedden Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász, Lőrincz Tamás olimpiai bajnok birkózó és Katus Attila sportaerobic világbajnok is bekapcsolódott, amikor első csomagot egy budapesti családhoz el is vitték el Gáncs Kristóffal, a Segélyszervezet kommunikációs igazgatójával.

Az ünnepi adománycsomagok Magyarország több pontjára fognak megérkezni: többgyermekes családokhoz, gyermekeiket egyedül nevelő szülőkhöz, létminimum alatt élőkhöz, krízishelyzetbe került családokhoz egyaránt. A karácsonyra való tekintettel a csomagokba a tartós élelmiszerek mellett olyan karácsonyi finomságok is kerülnek ilyenkor, melyeket a családok nem tudnak megengedni maguknak.

Csatlakozz Te is az ország legnagyobb ünnepi összefogásához! Csatlakozom