Adományozás

A korábbi évekhez hasonlóan az Ökumenikus Segélyszervezet idén is egy-egy 10 ezer forint értékű, személyreszabott, minőségi tanszercsomaggal szeretné segíteni 2000, hátrányos helyzetben lévő gyermek iskolakezdését. Az Iskolakezdés együtt! kampányunkhoz idén is csatlakozó Magyar Postával közös kisfilmben hívjuk fel a figyelmet arra, hogy még a legegyszerűbb, mindennapi feladatok elvégzése is lehetetlen kihívássá válik a megfelelő írószerek hiányában – így ezek nélkül a rászoruló gyerekek is behozhatatlan hátrányt szenvednek az oktatás terén, már az első becsengetés előtt.

A háború árnyékában, illetve a nehéz gazdasági helyzet miatt még jobban kiszélesedett a rászorulók köre, az egyébként is hátrányos helyzetben lévő családok mindennapjai pedig még nehezebbé váltak. Számukra az iskolakezdés költségeinek előteremtése megoldhatatlan feladatot jelent.

Hogy szeptember 1-jén minél több gyerek kezdhesse megfelelő felszereléssel az új tanévet, a postákon kihelyezett gyűjtőperselyekbe, valamint a 1353-as adományvonalon és a www.iskolakezdesegyutt.hu oldalon várjuk az adományokat.