Adományozás

Advent első vasárnapján 26. alkalommal hirdettük meg Országos Adventi Pénzadománygyűjtésünket. Az ünnepi sajtótájékoztatót indító gyertyagyújtás időpontja 13 óra 53 perc idén is a adományvonalunkra utalt. Ahogy a felhívás jelmondata az ’ÉTELT az éhezőknek, OTTHONT az otthontalanoknak, ESÉLYT az esélyteleneknek!’ is hangsúlyozza: ez az ünnepi összefogás nem csak az ajándékozásról szól: azért gyűjtünk, hogy egész évben segíteni tudjuk a nélkülözőket, és hogy kitörési pontokat tudjunk kínálni a szegénységből. A járványhelyzet miatt most még inkább szükség van az összefogásra, melyhez otthonról is könnyen lehet csatlakozni!

Az Országos Adventi Pénzadománygyűjtés emblémája, a szeretet.éhség. tört mézeskalácsszív, évente emberek százezrei számára jelent egyet karácsony egyik legfontosabb üzenetével: a cselekvő szeretettel, a szegények, a hiányt szenvedők támogatásával. Ez az egyre szélesedő ünnepi összefogás teszi lehetővé, hogy az ünnepeken túl is, egész évben hatékonyan tudjuk segíteni a nélkülözőket és bajbajutottakat. Az adventi adománygyűjtés hagyományainak része, hogy az összefogás az első adventi gyertya közös meggyújtásával veszi kezdetét, melyet idén Lévai Anikó jószolgálati nagykövet és Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató lobbantottak lángra, majd Rost Andrea operaénekes, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas érdemes művész egy karácsonyi énekkel teremtette meg a rendezvény ünnepi hangulatát a gyertyaláng mellett.

A sajtótájékoztató résztvevői végül az adományvonal 1353-as számait üres adományrekeszekből megformáló installációból néhányat élelmiszerrel, ruhával, tűzifával és gyermekjátékokkal töltöttek meg. Az adománycsomagokat egy rászoruló családhoz vittük el, kifejezve ezzel, hogy a telefonhívásoknak köszönhetően a pénzadományokból tényleges segítség lesz sok ezer család számára.

Csatlakozz Te is az ország legnagyobb ünnepi összefogásához! Csatlakozom