Adományozás

Adventi Adománygyűjtésükhöz kapcsolódó programsorozatuk részeként, advent első vasárnapján ünnepi gyertyagyújtással egybekötött sajtóeseményen hívtunk összefogásra. A fővárosban tartott rendezvényen részt vett és beszédet mondott Lévai Anikó jószolgálati nagykövet, az ország legnagyobb ünnepi összefogásának részleteit pedig Lehel László elnök-igazgató és Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató ismertették. Kovács Kokó István jószolgálati nagykövet videóüzenetben buzdított összefogásra. A gyertyagyújtás alatt Lakatos György hegedűjátéka segítette az ünnepre hangolódást.

Lévai Anikó elmondta: jószolgálati nagykövetként 1997 óta számos rendkívüli helyzetben kapcsolódott be a Segélyszervezetünk munkájába. Miközben a háború tovább pusztít, és jelen vagyunk Kárpátalján, Kijevben és a frontvonal közelében, az intézményeink itthon is nélkülöző és krízishelyzetbe került családok ezreit segítik az év 365 napján – ételt, otthont, esélyt adva a rászorulóknak. A többszörösére megnövekedett energiaárak, az égbe szökő élelmiszerárak most ennek a munkának a folytatását is veszélyeztetik, éppen akkor, mikor nagyobb szükség van rá, mint valaha. Szükség van a kinyújtott kézre azok felé, akiket a gazdasági nehézségek a legnehezebb helyzetbe sodornak.
„Miközben tudjuk, hogy ez a gazdasági helyzet adományozóinkat is nagyon nehéz kihívások elé állítja, mégis Önökhöz fordulunk segítségért, mert hisszük az összefogás erejével ez az időszak is túlélhető”  – tette hozzá a jószolgálati nagykövet.

Lehel László elnök-igazgató kihangsúlyozta: a megnövekedett élelmiszer- és rezsiárak ellenére sem szeretnénk elengedni esélyteremtő programokban részt vevő családok, gyermekek kezét, hiszen a szervezetünk legfontosabb célkitűzése továbbra is a hosszú távú esélyteremtés. A folytatáshoz kérjük minél többek támogatását, hogy a több száz családnak menedéket nyújtó átmeneti otthonaik, és más az év 365 napján segítséget nyújtó szociális és fejlesztő központjaink tovább működhessenek.

 

„Most van igazán szükség az összefogásra, hogy egész évben ott lehessünk a legrászorultabbak mellett!”  – zárta gondolatait az elnök-igazgató.

Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató elmondta, hogy a 1353-as adományvonalunkat eddig több mint 32 ezren tárcsázták, több mint 8 millió forintot adományozva. Aki nagyobb összeget szeretne felajánlani és rendelkezik bankkártyával, az a www.segelyszervezet.hu oldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat. Természetesen továbbra is lehet segíteni átutalással és csekken a 11705008-20464565 bankszámlaszámon is. November közepén elindult a Tesco áruházakban is az adománygyűjtés, közel 200 áruház hagyományos és önkiszolgáló kasszáinál található 250 forintos adománykuponokból eddig több mint 15 millió forint gyűlt össze. Megnyílt a Segélyszervezet Adománypontja az Advent Bazilika rendezvénysorozat helyszínén, ahol személyes adományozásra is van lehetőség. Országszerte pedig a nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokban várják a pénzfelajánlásokat.