Adományozás

Tizedszerre hirdettük meg Iskolakezdés együtt! országos segélyakciónkat. A koronavírus-járvány miatt idén is duplája volt a célkitűzés a korábbiaknak, így összesen 2000 nehéz helyzetbe került gyermeket kívántunk segíteni egyenként 10 ezer forint értékű, személyre szabott, minőségi tanszercsomagokkal. Ez alkalommal is fontos cél volt, hogy az adományok még az első becsöngetés előtt célba érjenek, amihez az adományozók mellett a gyűjtés partnerei is jelentősen hozzájárultak.

A kampány üzenetét idén is sokan meghallották: több mint 149,2 ezer hívás/sms érkezett a 1353-as adományvonalra, így több mint 37,3 millió forint felajánlást sikerült összegyűjteni.

Augusztusban egymást követték a figyelemfelhívó akcióink azzal a céllal, hogy minél többen csatlakozzanak az országos összefogáshoz. A fő cél 20 millió forint összegyűjtése volt. A kedvezményezettek jórészt az intézményeinkben és azok látókörében élő családok gyermekei közül kerültek ki, de Országos Segélyközpontunk révén hazánk minden pontjára eljutott az iskolakezdési támogatás. A csomagok összeállításához szükséges pénzen felül beérkezett adományokat ezúttal is a gyermekek felzárkózását elősegítő egész éves munkánk támogatására fordítjuk.

Ezúton is köszönetet mondunk minden adományozónak és partnernek, akik hozzájárultak az összesen több mint 51 millió forint adomány összegyűjtéséhez.

ökumenikus segélyszervezet