Adományozás

Megindító videóban hív összefogásra Segélyszervezetünk önkénteseként Lékai-Kiss Ramóna. A rászoruló családok ezreit egész évben segítő munkánkra indított Adventi Adománygyűjtés most különösen is nagy jelentőséggel bír, hiszen a többszörösére megnövekedett energiaárak és az égbe szökő élelmiszerárak ennek a segítségnyújtásnak a folytatását veszélyeztetik. Éppen akkor, amikor sok családnak nagyobb szüksége van támogatásra, mint valaha.

Segélyszervezetünket hosszú évek óta támogató népszerű műsorvezető, színésznő arra hívja fel a figyelmet, hogy ez az ünnepi időszak más mint a többi. A kialakult gazdasági helyzet egyre több családot sodor kilátástalan helyzetbe, sokaknak okoz gondot otthonuk fűtése, vagy éppen melegételt tenni az asztalra. Nekik ez a tél a túlélésről szól, ételre, otthonra és esélyre van szükségük. Bár senkinek sem könnyű, de éppen ezért most kell igazán segíteni a legrászorultabbakat! A 1353-as adományvonal hívásával, hívásonként 250 forinttal, a www.segelyszervezet.hu oldalon pedig online lehet csatlakozni az összefogáshoz – buzdít adományozásra Lékai-Kiss Ramóna.

Adventi Adománygyűjtésünk célja nem egy egyszeri ajándékozás csupán, azért gyűjtünk, hogy az ünnepeken túl, a hétköznapokban is ott tudjunk lenni a rászorulók mellett: enyhítve a nélkülözést, kitörési pontokat kínálva a szegénységből, esélyt adva a családoknak felzárkózásra, a gyermekeknek a szegénység okozta hátrányaik leküzdésére.

Hogyan lehet csatlakozni az összefogáshoz?

  • 1353-as adományvonalon hívásonként illetve sms-enként 250 forinttal lehet adományozni
  • Aki rendelkezik bankkártyával, a www.segelyszervezet.hu oldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat, de természetesen továbbra is lehet segíteni átutalással és csekken a 11705008-20464565 bankszámla számon is.
  • A segélyszervezet az Advent Bazilika rendezvénysorozat helyszínén felállított Adománypontjában, ahol önkéntesek fogadják a pénzadományt a látogatóktól. A helyszínen lehetőség nyílik megismerkedni a Segélyszervezet munkájával, az adományboltban pedig a Segélyszervezet intézményeiben készített ajándéktárgyak vásárlásával lehet segíteni!
  • Az ország bármelyik Tesco áruházának vevői 250 forintos adománykuponok vásárlásával támogathatják a Segélyszervezet munkáját december 24-ig.
  • nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokba dobott vagy csekken felajánlott adománnyal
  • Önkéntesként: az Ökumenikus Segélyszervezet idén is várja mindazok jelentkezését az onkentes@segelyszervezet.hu címen, akik szívesen segítik adománygyűjtést.