Adományozás

Az Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésével 3 kamionnyi segélyszállítmány érkezett Kárpátaljára szerdán délután. A külföldről érkező céladomány a koronavírus elleni küzdelemben kiemelten fontos orvosi védőeszközöket tartalmazott: 36 016 db kézfertőtlenítőt, 49 920 db műanyag arcvédő plexit és 120 000 orvosi maszkot, melyek összértéke 123 945 600 Ft.

A Segélyszervezet ukrajnai képviselete és az ADVANCE Kárpátaljai Tanácsadó és Fejlesztő Központ Beregszászon, a Beregszászi járásban és Kárpátalja területén működő egészségügyi intézmények részére osztja szét a védőeszközöket.

Az átadáson részt vett Olekszij Petrov, Kárpátalja Megyei Állami Közigazgatási Hivatal elnöke valamint Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója is. Még májusban került aláírásra a két fél közötti együttműködési megállapodás, azonban az elmúlt mindössze két hónapban már számos sikeres kooperáció valósulhatott meg. A szerdai segélyszállítmány is az országok közötti szoros és gördülékeny együttműködésnek köszönhetően érkezhetett meg Kárpátaljára.

Olekszij Petrov kormányzó az adományokat megköszönve elmondta, hogy nagyra értékeli a Segélyszervezet által végzett professzionális munkát és egyúttal javaslatokat is tett a további együttműködésre.

ökumenikus segélyszervezet