Adományozás

Egész évben országosan több száz olyan családot segítünk tűzifával, akiknek nem lenne önerőből pénze megvásárolni a fűtőanyagot. Sok háztartásban nemcsak télen, hanem az év egyéb időszakaiban is fontos segítség a tűzifa, hiszen sokan a főzéshez és a vízmelegítéshez is fatüzelésű eszközt használnak. Az Ökumenikus Segélyszervezethez egész évben, a nehéz gazdasági helyzet miatt különösen is sok kérés érkezik, de a hideg idő beálltával megsokszorozódik a tüzelőanyag iránti kérelmek száma. Tűzifa segélyakciónk keretében, december 14-én egy rászoruló családnak vittünk a leghidegebb téli hónapokra elegendő tűzifát, melybe Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató mellett, önkéntesként bekapcsolódott Katus Attila sportaerobik világbajnok és Mezei Léda színésznő is.

ökumenikus segélyszervezet

Az adományok átadása Adventi Adománygyűjtésünk keretében zajlik, mely az ünnepi időszakban segélyakciókkal szeretnénk felhívni a figyelmet a szolidaritás fontosságára, illetve forrást teremteni az egész éves, rászoruló embereket segítő munkánkhoz.

A 1353-as adományvonal tárcsázásával (250 forint/hívás) bárki segíthet; és csupán 400 hívás (= 100 ezer forintnyi tűzifa) már melegen tarthatja egy család otthonát a leghidegebb téli hónapokban!

 Intézményeink nélkülöző és krízishelyzetbe került családok ezreit segítik az év 365 napján, ételt, otthont, esélyt adva a rászorulóknak. A többszörösére megnövekedett energiaárak, az égbe szökő élelmiszerárak ennek a segítségnyújtásnak a folytatását is veszélyeztetik, éppen akkor, mikor sok családnak nagyobb szüksége van rá, mint valaha. Az Adventi Adománygyűjtés célja nem egy egyszeri ajándékozás csupán, azért gyűjtünk, hogy kitörési pontokat tudjunk kínálni a szegénységből és esélyt adjunk a rászoruló családoknak a felzárkózásra, a gyermekeknek pedig segítsünk a szegénység okozta hátrányaik leküzdésében a legnehezebb körülmények között is