Adószám: 19662927-1-43
Számlaszám: 11705008-20464565
Váltás klasszikus nézetre

Hazai tevékenységünk

Kapaszkodó gyermekprogram

Nagy hangsúlyt fektetünk a rászoruló gyermekek fejlesztésére, felzárkózásuk elősegítésére: Kapaszkodó programunk keretében a támogatott gyerekeket különböző fejlesztő foglalkozásokon és közösségi programokon vehetnek részt rendszeresen. A személyre szabott fejlesztési tervek esélyt adnak a változásra. Arra törekszünk, hogy a gyermekek minden segítséget megkapjanak a szegénység okozta hátrányok leküzdéséhez.

Támogasd kapaszkodó programunkat!

Szegénység elleni küzdelem

Célunk, hogy esélyt kínáljunk a krízishelyzetbe került és a szegénységből kiutat kereső családoknak. Az átmeneti segítségen túl minden eszközzel arra törekszünk, hogy kitörési lehetőséget nyújtsunk a szegénységből. Intézményhálózatunkban dolgozó szakembereink nemcsak kézzelfogható segítséget nyújtanak a legrászorultabbaknak, hanem segítenek képessé válni a családoknak arra, hogy nehézségeiket, problémáikat önállóan oldják meg.

Így segítünk a családoknak

Bántalmazás elleni küzdelem

Fontos célkitűzésünk a kapcsolati erőszak elleni küzdelem. Évtizedes tapasztalattal rendelkezünk az érintettek ellátása terén, országszerte számos intézményünk kínál segítő szolgáltatásokat számukra. Rendszeres kampányaink és prevenciós programjaink keretében a kapcsolati erőszak jeleire, illetve a megoldási lehetőségekre hívjuk fel a figyelmet.

Így segítünk a bántalmazottaknak

Szenvedélybetegek segítése

A kilencvenes évek második felétől foglalkozunk szenvedélybeteg ellátással. Nappali ellátásaink célja a hozzánk fordulók fizikai, lelki állapotának szinten tartása, függőségek és azok hátterének kezelése. Az utóbbi években az alkohol és drogproblémák, a játékszenvedély kialakulásának megelőzése is fontos célja prevenciós foglalkozásainknak, amelyeket elsősorban fiatalok között végzünk.

Így segítünk a szenvedélybetegeknek

Modellprogram Kastélyosdombón

Kastélyosdombón egyedülálló családok átmeneti otthona intézményt hoztunk létre 2013-ban. Az itt működő modellprogram célja, hogy az egykori kastélyban létrehozott otthonba érkező családok valódi esélyt kapjanak az újrakezdésre. A program keretében segélyszervezetünk megoldást kínál a családok lakhatási problémájára, a szülőket visszavezeti a munka világába, valamint segítséget nyújt a családoknak a gyermekek hozott hátrányainak leküzdésében is.

További információk a modellprogramról

Felzárkózó települések

2019 második felében kapcsolódtunk be a „Felzárkózó települések” elnevezésű kormányzati program megvalósításába. Ennek segítségével Lakócsán, Kastélyosdombón, Vizsolyban és Boldogkőújfalun kezdtünk meg közösségfejlesztésen alapuló felzárkóztató tevékenységet. Mostanra újabb 2 településre terjed ki tevékenységünk: Felsődobszán, valamint Pusztakovácsi – Kürtöspusztán is elindult a projekt végrehajtása.

További információk a programról

Kiknek segítünk?

Intézmények listája

Hajléktalan ellátás, Gyula