Adományozás

Segítség a horvát földrengés károsultjainak

A 2020 utolsó napjaiban Horvátországot sújtó sorozatos földrengések több településen is példátlan pusztítást végeztek. A halálos áldozatokat is követelő, hazánkban is érezhető rengések epicentruma Zágrábtól körülbelül 42 kilométerre délkeletre, Petrinja közelében volt, s a leginkább érintett régióban jelentős károk keletkeztek mind a lakó, mind a közösségi épületekben.

Az újjáépítés támogatására formálódott nemzetközi összefogáshoz országos akcióval csatlakoztunk: arra kértük adományozóinkat, hogy támogatásukkal fejezzék ki szolidaritásukat a szomszédos ország károsultjaival. A felhívásra összesen 20 millió forint felajánlás érkezett a 1353-as adományvonalra érkezett hívások, illetve online és banki adományok formájában.

A beérkezett összeget ígéretünkhöz hűen az újjáépítés támogatására fordítjuk: a helyszíni felmérés és más szervezetekkel történő koordináció alapján segélyszervezetünk a földrengés középpontjától mindössze 20 km-re található Glina település középiskolájának felújításába kapcsolódik be. Az iskolába 197 diák jár – ők jelenleg nem tudják folytatni tanulmányaikat, mert az intézmény súlyosan megrongálódott. A rengések során az épület üvegei betörtek, falak repedtek meg, továbbá az iskolai bútorzat és felszerelés egy része is tönkrement.

A súlyos károk ellenére még rendbe lehet hozni az épületet, amiben adományozóinknak köszönhetően jelentős szerepet vállalhat szervezetünk is.

Köszönjük mindenkinek, aki csatlakozott az összefogáshoz!