Adományozás
Komlószüret Kastélyosdombón

Komlószüret Kastélyosdombón

2022.08.06.

Komlószüret Kastélyosdombón

Augusztus 6-án, szombaton 15:00 órától jótékonysági zenés családi piknikre várunk minden érdeklődőt Kastélyosdombóra, az Ökumenikus Segélyszervezet térségi központjának is helyet adó Erdődy-kastélyparkban (Kastélyosdombó, Fő út 5.).

A kerekasztalbeszélgetést követően 15:00-kor ünnepélyesen is elstartolt az idei szüret. A résztvevők látványos keretek között kísérhetik végig a komló útját az ültetvénytől a sörös korsóig.  Idén először már a helyszínen is megkóstolható a kastélyosdombói komlóval készült Soproni 1895 prémium lager sör!

A világszínvonalú zenei programra idén is az elismert blues zenész, Little G Weevil jelent garanciát. A családok számára sport és gyermekprogramokkal készül a Segélyszervezet: lesz kézműveskedés, arcfestés és hagyományőrző foglalkozás is. A családi piknik idén is a gasztronómiai élményekkel válik teljessé: a helyszínen frissen készülő bográcsos ételek, házi rétes és természetesen kastélyosdombói sajtkülönlegességek várják a vendégeket.

A belépő felnőtteknek 1500 forint, ami – más helyszíni jótékonysági lehetőségek– mellett – az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! segélyakcióját támogatják.

 

Komlószüret Kastélyosdombón

A komlószüret programja

  • 14:00-15:00 A komlóültetvénytől a söröskorsóig – kerekasztal beszélgetés Lados Péter, a Soproni Sörgyár sörfőzőmesterének vezetésével.
  • 15:00-15:15 Komlószüret megnyitó.
  • 15:15-16:00 A komló útja: szüretelés, szárítás, pelletálás, sörkóstoló.

A szüretelő eszközök elindítása, a szárító berendezés és a pelletáló üzem megtekintése.

  • 16:00-tól Családi Piknik, sörkóstoló és családi programok a Kastélyparkban.
  • 17:00-18:30 Little G Weevil Blues koncert.
  • 18:30-tól Komlófeszt a Dombó ’67 Bisztróban.
A komlószüret <b>programja</b>
Komlótermesztés Kastélyosdombón

Komlótermesztés Kastélyosdombón

A komlótermesztésnek nagy hagyománya van Magyarországon, amely az elmúlt évtizedekben visszaszorult. Ezt a hagyományt kívántuk újjáéleszteni a HEINEKEN Hungária közös programunkkal. A 2018 őszén egy hektáron ültetett, Perle, Saazer és Chinook komlót 2020-ban tudtuk először szüretelni a területen. A kezdeményezés célja, hogy növeljük a jó minőségű, magyar alapanyagok mennyiségét a sörgyártásban, s emellett hozzájáruljunk a termesztésben részt vevő hátrányos helyzetű családok megélhetéséhez is.
Az idei év során is várhatóan több mázsa jó minőségű, egészséges komlót szüretelünk - ennek az ünnepélyes indító eseményeként szolgál a "Komlószüret Kastélyosdombón".

Jótékonysági akció - Iskolakezdés együtt

Jótékonysági akció - Iskolakezdés együtt

A rendezvény valamennyi elemében megjelenik segélyszervezetünk „Iskolakezdés együtt!” adománygyűjtése. A segélyakció hátrányos helyzetű gyermekek tanévkezdéséhez nyújt támogatást új, minőségi tanszerek formájában. A látogatók ahhoz járulhatnak hozzá, hogy a térségben élő, több száz nehéz sorsú gyermek is a szerencsésebb társaikhoz hasonló esélyekkel kezdhesse a tanévet.

Szállást keresel? Itt találsz szabad helyeket: