fbpx
Rendkívüli áradások Líbiában - Segíts Te is!
Segítek
Adományozás
Szemléletformálás

Szemléletformálás

Formáld Te is a világot!

Hiszünk abban, hogy azzal is tehetünk egy jobb világért, ha felhívjuk a figyelmet segítő munkánkkal összefüggő társadalmi és globális problémákra. A közösségépítés fontos részének tekintjük megmutatni az ok-okozati összefüggéseket, elmagyarázni, hogy mit miért teszünk. Nemcsak együttgondolkodásra, hanem közös cselekvésre is hívunk mindenkit, szemléletformáló programsorozatunk jelmondatával: Formáld Te is a világot!

a szeretet nem árt

a szeretet nem árt

2014-től rendszeresen indítunk társadalmi célú kampányokat a kapcsolati erőszak, illetve gyermekbántalmazás elleni küzdelem részeként. Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a megelőzés fontosságára és gyakorlati segítséget kínáljunk az érintetteknek. A program keretében szervezetünk szakértői rendszeresen tartanak prevenciós és szemléletformáló órákat középiskolákban.

Ismerd meg programunkat!
Ne csak szurkolj, segíts!

Ne csak szurkolj, segíts!

Az Ökumenikus Segélyszervezet csapatának tagjai azért állnak rajthoz sportversenyeken, hogy ráirányítsák a szurkolók figyelmét a Segélyszervezet célkitűzéseire, és minél több embert változtassanak szurkolóból aktív segítővé.

Ismerd meg futócsapatunkat!
Játék határokkal

Játék határokkal

Debrecenből indult, ma már az ország 7 városában működő modellprogramunk keretében rendhagyó osztályfőnöki órákon, klubfoglalkozásokon és táborokban hívjuk fel a tizenévesek figyelmét a szerencsejátékok világában, illetve a világhálón rájuk leselkedő veszélyekre. Programunkhoz kapcsolódóan helyi szakembereink vezetésével önsegítő csoportot is indítottunk a függőségtől szabadulni akaró játékosok számára.

Ismerd meg programunkat!
Világzabáló és a visszacsinálók

Világzabáló és a visszacsinálók

Szemléletformáló program Észak-Irakban végzett munkánkhoz kapcsolódóan. A figyelemfelhívás fő eszköze egy homokanimációs kisfilm, amely alapjául a “Világzabaló és a visszacsinálók” című mese szolgál - ezt Lackfi János írta 2019-ben olyan történetek alapján, melyeket munkatársaink gyűjtöttek Irakban. A történetet Cakó Ferenc dolgozta fel homokanimációs formában.

Több információ a programról