Adományozás
Szociális vállalkozások

Szociális vállalkozások

Segítség a felzárkózásban

Munkánkat az átmeneti segélyezésen túlmutató esélyteremtés határozza meg. Ezen célkitűzés megvalósulását segítik elő társadalmi vállalkozásaink is. A nonprofit vállalkozások célja – az ország legszegényebb régióiban való munkahelyteremtésen felül  – a nyereség további szociális programokba történő visszaforgatása, biztosítva ezek hosszú távú fenntarthatóságát.

Kastélyosdombói mintagazdaságunkhoz több szociális vállalkozás is kapcsolódik, amelyeknek köszönhetően a település legnagyobb munkaadójává váltunk.

Kastélyosdombói Sajtműhely

Kastélyosdombói Sajtműhely

A Kastélyosdombón működő sajtműhelyben 30 éves tapasztalattal rendelkező sajtmester vezetésével készülnek, főként kézműves technikával, a magas minőségű sajtok.

Tovább a sajtműhely honlapjára
Gyógynövény feldolgozás

Gyógynövény feldolgozás

Gyógynövények gyűjtése nem idegen ezen a tájon, korábban is sokan szedték leadásra szezonálisan a különböző gyógynövényeket, így szervezetünk gyógynövényátvevő és szárító központot is működtet Kastélyosdombón.

Erdődy Vendégház

Erdődy Vendégház

A mezőgazdasági tevékenységeken kívül a turizmus világába is belekóstolunk: 12 fős vendégházunk ízlésesen kialakított apartmanokkal fogadja a környék szépségeit felfedezni vágyókat, vagy éppen a vadászat szerelmeseit.

Tovább a Vendégház honlapjára
Komlótermesztés

Komlótermesztés

A Kastélyosdombón megindult komlótermesztés egyedi színfolt a társadalmi vállalkozások világában, hiszen ezt a fontos növényt évtizedekig szinte egyáltalán nem termesztették hazánkban. A Heineken Hungáriával közösen megvalósuló modellprogramunkkal hozzájárulunk a magyar komlótermesztés újjáélesztéséhez, és emellett munkalehetőséget kínálunk egy halmozottan hátrányos régióban is.

További információ a programról