Adószám: 19662927-1-43
Számlaszám: 11705008-20464565
Váltás klasszikus nézetre

100 millió forintos humanitárius programot hajtunk végre a földrengés sújtotta Törökországban

A felmérésekre épülő humanitárius segélyprogram a legégetőbb napi szintű szükségletek kielégítését tűzte ki célul. Március folyamán Adıyamanban higiéniai cikkeket, Hatay tartományban tartós élelmiszert osztott a sátortáborok lakóinak, valamint egy keresztény közösségek által fenntartott szükségiskolát támogatott tanszerekkel – eddig összesen 7000 embert elérve segítő tevékenységével.

A Segélyszervezet rendkívüli adománygyűjtéséhez közel 100 ezren csatlakoztak Magyarországon a 1353-as adományvonalon, a Tesco pedig 20 millió forint rendkívüli támogatással segítette a kezdeményezést. Az adományozók rendkívüli széles körű összefogásnak köszönhetően az Ökumenikus Segélyszervezet a földrengés áldozatainak megsegítésére egy 100 millió forint értékű 6 hónapos humanitárius segélyprogramot indít, melynek az alapvető szükségleteket kielégitő segélyakciók (tartós élelmiszer, higiéniai cikkek) végrehajtása mellett lakó- és mosdókonténerek felállítása is részét képezi Hatay és Gaziantep három táborában.

Az összefogást Novák Katalin köztársasági elnök asszony törökországi látogatása során újabb 200 család segítését lehetővé adománnyal támogatta, melyet Lehel László elnök-igazgatónak adott át jelképesen Ankarában. A Segélyszervezet vezetője a helyszínen egyeztetett a török partnerszervezetekkel a következő időszak teendőiről és személyesen is bekapcsolódott a segélyakcióba.

Az Ökumenikus Segélyszervezet magyar segélyprogramját a nemzetközi ACT Alliance partnereként a következő hónapokban további jelentős elemekkel egészíti ki, tovább növelve a komplex segítségnyújtás által elért rászorulók számát, mely a 6 hónap alatt összességében eléri a több tízezret.