fbpx
Adószám: 19662927-1-43
Számlaszám: 11705008-20464565
Váltás klasszikus nézetre

Rólunk

Az 1991-ben alapított Ökumenikus Segélyszervezet Magyarország egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert karitatív szervezete. Az alapító egyházak összefogása ma már szakemberek, önkéntesek, adományozók és felelős vállalati partnerek egyre bővülő közösségeként segíti a nélkülözőket és bajbajutottakat.

Segélyszervezetünk nemzetiségi, vallási és világnézeti hovatartozásra való tekintet nélkül, a legszigorúbb szakmai és átláthatósági követelményeknek megfelelve nyújt segítséget a rászorulóknak Magyarországon, a Kárpát-medencében és a világ számos országában.

Küldetésünk

Az Ökumenikus Segélyszervezet egy közösség, mely az összefogás erejével nyújt hatékony segítséget a nélkülözőknek és bajbajutottaknak.

Kiemelt célkitűzésünk, hogy esélyt kínáljunk a felzárkózásra a szegénységből kiutat kereső családok számára.

Célkitűzéseink

...hogy intézményeinken és programjainkon keresztül ne csak gyorssegélyt, de kitörési pontokat is kínáljunk a szegénységből mindazok számára, akik maguk is készek tenni a felzárkózásért.
— Szegénység elleni küzdelem
...hogy gyors, szakszerű és hatékony segítséget juttassunk el a természeti katasztrófák és emberek okozta krízisek károsultjainak.
— Segítség a bajbajutottaknak
...hogy az önkéntesség és az adományozás kultúrájának építésével erősítsük a társadalmi szolidaritást.
— Társadalmi szolidaritás erősítése

Hogyan segítünk?