fbpx
Adószám: 19662927-1-43
Számlaszám: 11705008-20464565
Váltás klasszikus nézetre

21 millió forinttal támogatja a Tesco a rászoruló hazai gyermekeket

„Köszönjük vásárlóink és kollégáink támogatását, akik összefogásával idén még nagyobb összeggel segíthetjük az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját, amely nélkül ezek a rászoruló gyermekek nem indulhatnának társaikkal egyenlő esélyekkel az életben. Büszke vagyok rá, hogy együtt, közösen ismét egy jó ügy mellé álltunk!” – mondta Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője.

Az adományt az Ökumenikus Segélyszervezet a Kapaszkodó program keretében nyújtott egész éves fejlesztő munkára fogja fordítani, mellyel 20 helyszínen 3000 gyermek felzárkózását, fejlesztését segíti rendszeresen átmeneti otthonokban, hátrányos helyzetű térségekben. Szakemberei a Segélyszervezet intézményein keresztül olyan bentlakó, illetve a központok látókörében lévő gyermekeknek nyújtanak támogatást, akik eleve hátrányokkal, biztonságos otthon és biztos családi háttér nélkül élik küzdelmes életüket. A fejlesztő foglalkozások sokfélesége (köztük mozgásfejlesztés, korai fejlesztés, korrepetálások és szakkörök, pszichológiai tanácsadás, közösségi programok) és a személyre szabott fejlesztési tervek viszont esélyt adnak nekik a változásra.

„Hálásak vagyunk a Tescónak, hogy stratégiai partnerként most is számíthattunk rájuk a nehéz helyzetben lévő hazai családok gyermekeinek támogatásában! Külön öröm számunkra, hogy ezúttal még a tavalyinál is nagyobb összeg áll rendelkezésünkre, melyből rendkívül szerény körülmények között élő családokat tudunk támogatni. Ilyen például Szabina családja, aki négy gyermekével, férjével, illetve édesapjával és mozgáskorlátozott édesanyjával egy mindössze kétszobás kis lakásban él. Hátrányos helyzetüket több körülmény tetézi. Legkisebb gyermekük például csecsemőkorától túlsúlyos volt, ami komolyan akadályozta a mozgásban. Nekik abban tudtunk többek között segíteni, hogy térítésmentesen vehettek részt az egyik biztos kezdet gyerekházunkban egy féléves Dévény tornán és etetésterápián. Támogatásunknak köszönhetően a gyermek súlya ideális lett, mozgásában utolérte korosztályát, és mára önállóan el is tudott indulni. Amellett, hogy ezt a gyermeket a gyakorlatban is biztos kezdethez tudtuk segíteni, neki és családja számára tágabb értelemben is esélyt adtunk a továbblépésre” – hangsúlyozta Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.