Adószám: 19662927-1-43
Számlaszám: 11705008-20464565
Váltás klasszikus nézetre

A helyszínen segítik a szlovéniai árvíz károsultjait a Segélyszervezet munkatársai

Két teherautónyi adományt visznek a mai napon Segélyszervezetünk munkatársai az árvízkárosult szlovén települések bajbajutott lakosai számára.  Az élelmiszert, ivóvizet és higiéniai eszközöket tartalmazó segélyárut a Szlovéniai Evangélikus Egyház humanitárius szervezetével (Evangeličanska Humanitarna Organizacija – Podpornica) szoros együttműködésben juttatják el Dravograd és Gornji Grad lakosaihoz. Ötven, a helyiek kérése alapján összeállított segélycsomagot várhatóan helikopter szállít majd el a közúton nehezen megközelíthető Gornji Gradba.  

A liszt, tej, konzervek, élesztő, tisztítószerek és pelenka mellett több száz liter palackos ivóvizet is tartalmaznak a segélyszállítmányok, hiszen a természeti katasztrófa következtében sok helyen szennyezetté vált a vezetékes víz. A közlekedési nehézségek miatt a boltokban akadozik az utánpótlás, ezért egyes árvíz sújtotta településeken áruhiány is várható. 

Mint ismeretes, az Ökumenikus Segélyszervezet a katasztrófa első napját követően bejelentette, hogy szolidaritását fejezi ki a bajbajutottakkal és az őket emberfeletti küzdelemben segítőkkel, melynek jegyében 5 millió forintos gyorssegélyt utalt át az ítéletidő által érintett közösségek támogatására.   

Az Ökumenikus Segélyszervezet országos pénzadománygyűjtést is indított a károsultak megsegítésére. Aki csatlakozni kíván a szolidaritási akcióhoz, a 1353-as adományvonal tárcsázásával (500 forint/hívás), illetve a www.segelyszervezet.hu oldalon bankkártyával, vagy átutalással a 11705008-20464565-ös számlaszámon “Szlovénia” megjelöléssel tud segíteni.