Adószám: 19662927-1-43
Számlaszám: 11705008-20464565
Váltás klasszikus nézetre

Adományokból kapaszkodó a Segélyszervezetnél

Médiapartnerként csatlakozott az adománygyűjtéshez a TV2 Csoport. Míg a Tények hírműsor rendszeresen beszámolt a figyelemfelhívó akciókról, a Tények Plusz május 18. és május 27. között adománygyűjtő riportokkal segítette a 1353-as adományvonalon meghirdetett gyűjtést, a riportok és hozzájuk kapcsolódó figyelemfelhívó szpot hatására tízezrek tárcsázták a 1353-as adományvonalat.

A Nyújtsunk együtt kapaszkodót! mottóval meghirdetett adománygyűjtés mellé idén is számos híresség állt. A különböző figyelemfelhívó rendezvényeken, illetve gyermekprogramokon részt vett, vagy a kampányba egyéb módon önkéntesként bekapcsolódott Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász, Siklósi Gergely olimpiai ezüstérmes párbajtőröző, Wolf Kati énekes, Nagy Ervin színész, Mezei Léda és Som-Balogh Edina színésznő, valamint Iszak Eszter, Rátonyi Kriszta, Lékai-Kiss Ramóna, Vitányi Judit, Váczi Gergely és Marsi Anikó műsorvezetők.

Az Ökumenikus Segélyszervezet ezúton is köszönetet mond minden adományozónak és partnernek, akik hozzájárultak az összesen több mint 77 millió forint adomány összegyűjtéséhez.

Élménydús gyermeknapi programok és figyelemfelhívó akciók országszerte

A kampány időszakában az Ökumenikus Segélyszervezet gyermekeket segítő központjai vidám közösségi programokkal készültek az idei gyermeknapra. Orosházától Szolnokon, Olaszliszkán, Kastélyosdombón, Szendrőn, Kürtöspusztán, Somogyfajszon át Miskolcig, és számos további helyszínen, szerveztek játékos foglalkozásokat rászoruló gyermekek számára a gyermeknapon vagy az azt övező időszakban. A gyereknapi programok közül többet olyan vállalati partnerek támogattak, mint az E.ON Hungária Csoport, a Szerencsejáték Zrt., a WHC és a Citibank.

Az egyik legtöbb résztvevőt vonzó programra Budapesten került sor május 26-án, pénteken, ahol a Segélyszervezet intézményeiből és azok látóköréből érkező osztálynyi gyereksereg tölthetett el egy felhőtlen napot a Várkert Bazárban.

Indulnak a táborok – folytatódnak az egész éves felzárkóztató programok

Míg a tanév ideje alatt a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkózását és fejlesztését segítették az Ökumenikus Segélyszervezet országos intézményhálózatának munkatársai, a nyárra is gondol a karitatív szervezet Kapaszkodó programjának keretében: júliustól számos nyári tábort szerveznek országszerte több helyszínen, melyek amellett, hogy kikapcsolódást és igazi nyaralást is jelentenek, nagy hangsúlyt helyeznek a fejlesztésre, felzárkózásra is. A napközis és bentlakásos formában szervezett táborokban több száz nehéz sorsú gyermek vesz részt. A szervezet Somogy megyei Kastélyosdombón található Esélytáborában többek között sport, digitalizáció és fenntarthatóság tematikájú bentlakásos táborokat, több intézményében pedig napközis élmény és fejlesztő heteket szerveznek a munkatársak. Az Ökumenikus Segélyszervezet célja, hogy esélyt adjon a rászoruló gyermekeknek hátrányainak ledolgozására és a gyermekkor soha vissza nem térő pillanatainak megtapasztalására, hogy élményekkel feltöltődve és egyenlő esélyekkel kezdhessék az iskolát szeptemberben.

Kapaszkodó gyermekfejlesztő programja keretében központjaiban év közben összesen több mint 3000 nehéz körülmények között élő gyermekkel foglalkozik rendszeresen az Ökumenikus Segélyszervezet. Olyan gyerekekkel, akik a Segélyszervezet támogatása nélkül nem indulhatnának társaikkal egyenlő esélyekkel az életben. Gyerekekkel, akiknek nem lennének meg a szükséges eszközeik a tanuláshoz; akik nem járhatnának az iskolán kívüli korrepetálásra, fejlesztő foglalkozásokra. Gyerekekkel, akik soha nem élhetnék meg a felhőtlen nyári táborozás varázslatos élményét.