Adószám: 19662927-1-43
Számlaszám: 11705008-20464565
Váltás klasszikus nézetre

Felügyelet nélküli gyerekeket befogadó keresztény közösséget támogat az Ökumenikus Segélyszervezet a földrengés sújtotta Törökországban

Az Ökumenikus Segélyszervezet szorosan együttműködik a segítségnyújtásba bekapcsolódó helyi keresztény egyházakkal, támogatva pótolhatatlan munkájukat. Dékány Bence, a Segélyszervezet szomszédos iraki képviseletének Törökországban tartózkodó vezetője elmondta: találkozóin sikerült megállapodnia az Iskenderun-i ortodox templomban kialakított szükségiskola támogatásáról, amely a veszélyes környezetben biztonságos felügyeletet és oktatást biztosít mintegy 150 olyan gyermeknek, akiknek nincs hová menniük. A Segélyszervezet munkatársa március 1-jei látogatása alkalmával tanszercsomagokat és játékokat adott át a gyerekeknek.

Dékány Bence hangsúlyozta: a földrengés következtében nehéz helyzetbe kerülő milliók ellátása a széleskörű nemzetközi összefogáson múlik, aminek az Ökumenikus Segélyszervezet és adományozói is részesei. Éppen ezért hosszabbítják meg adománygyűjtésüket március végéig, hiszen a legkisebb adomány is hiánypótló segítséggé válik a bajbajutottak számára. Egész márciusban él tehát a 1353-as adományvonal, melynek tárcsázásával hívásonként 500 forinttal bárki tud segíteni. Nagyobb összeget bankkártyával a www.segelyszervezet.hu honlapon lehet felajánlani, míg banki átutalással a 11705008-20464565-ös adomány-számlaszámra, "földrengés" megjelöléssel várják az adományokat.

Mint ismeretes, az Ökumenikus Segélyszervezet az első napoktól kezdve támogatja szíriai és törökországi partnerszervezeteit. Szíriában a sokezer sérült egészségügyi ellátását segíti, Törökországban pedig partnereivel együttműködve a túlélők alapvető szükségleteinek kielégítésén dolgozik.