Adószám: 19662927-1-43
Számlaszám: 11705008-20464565
Váltás klasszikus nézetre

Ha itt a vége, fuss el véle… a FOXPOST-hoz!

Az akcióhoz könnyen lehet csatlakozni, mivel a kiválasztott könyveket a FOXPOST országosan elérhető, több mint 700 csomagautomatájának egyikébe kell csak elhelyezni. Az aktuálisan elérhető csomagautomaták listája

ITT

található meg. A csomagautomaták kijelzőjén az ’Adományrekesz nyitása’ gombbal kinyíló rekeszbe kell elhelyezni a felajánlásokat, melyeket a FOXPOST ingyen szállít el az Ökumenikus Segélyszervezet részére.

Arra bíztatunk minden olvasni szerető gyermeket és felnőttet, hogy a jó állapotban lévő, de már nem használt mesekönyveket, ifjúsági regényeket küldjék el idén karácsonyra azoknak, akik csak ily módon tudnak a mesékhez, az olvasás öröméhez jutni. A felhívás célja, hogy minél több mesekönyv gyűljön össze a rászoruló gyerekek számára. Használt, de jó állapotban lévő (nem szakadt, nem összefirkált), vagy új mese- és ifjúsági könyveket várnak a babáknak valótól egészen a tiniknek szólókig.

A jótékonysági akció népszerűsítését Trokán Anna színművésznő is segíti, többek között Segélyszervezetünk egyik gyermekeket segítő vidéki intézményében tartva mesefelolvasó élményprogramot nehéz körülmények között élő gyermekek számára.

„Az esti meseolvasás fontos része a család mindennapjainak. Nemcsak a gyerekek szellemi fejlődését segítő, illetve a szülők és a gyerekek közti köteléket erősítő közös program, hanem bensőséges, vidám élmény is egyben, mely hozzájárul a kicsik egészséges lelki fejlődéséhez is. A segélyakció pedig abból a szempontból is értékteremtő, hogy lehetőséget nyújt az adományozó családok gyermekeinek a szemléletformálásra. A szülők ugyanis gyermekeikkel közösen választhatják ki és együtt küldhetik el a csomagautomaták segítségével a rászoruló családok gyermekei számára a már nem használt, de jó állapotú mesekönyveiket”

– mondta el Trokán Anna az akció elindításakor.

Az összegyűlt könyveket intézményhálózatunkon keresztül 20 településen több mint 3000 rászoruló gyermeknek szeretnénk eljuttatni. A biztos kezdet gyermekházainkban a születéstől három éves korig segítjük a legkisebbek egészséges fejlődését, a hátrányok kialakulásának megelőzését. A Tanoda programunkban és Jelenlét pontjainkon a gyermekek pedagógusoktól és fejlesztő szakemberektől kapnak segítséget hátrányaik ledolgozásához, s a digitális, modern eszközökkel tartott foglalkozásokon játékká válik a tanulás. Bentlakásos, napközis táborainkban és tanulóműhelyeinkben az élmények mellett a lemaradások behozására, a játékos gyerekfejlesztésre is nagy hangsúlyt fektetnek a szakemberek. Az átmeneti otthonokban – ahol az újszülöttől a középiskolásig minden korosztályból vannak gyerekek – mindent megteszünk, hogy a család legkisebbjei megtapasztalhassák az otthon biztonságát, és családjukkal együtt esélyt kaphassanak a továbblépésre. Az Országos Segélyközpontunk pedig nélkülöző családok és gyermekek tízezreit támogatja évente élelmiszerrel, ruhával és tanszerrel egész évben.