Adószám: 19662927-1-43
Számlaszám: 11705008-20464565
Váltás klasszikus nézetre

XV. Partneri találkozó, rendhagyó helyszínen

Lévai Anikó, jószolgálati nagykövet köszöntőjében a rendhagyó helyszínválasztás okairól beszélt. Kiemelte: az, hogy a Segélyszervezet immár iskolaépítővé is vált, egészen új lehetőséget tartogat a partnerek számára is, akár a szakképzés, akár a munkaerő utánpótlás terén. A jószolgálati nagykövet hozzátette, hogy az iskola az Ökumenikus Segélyszervezet azon alapértékeit és alapelveit kívánja ötvözni, mint tisztelet, bizalom, szakértelem, a minőség, az együttműködési készség, a közösség, a kereszténység, és a fenntarthatóság.

Házigazdaként néhány szóval az iskola igazgatója, Frész Attila is köszöntötte a vendégeket, kiemelve: messze többről van itt szó, mint csak egy modern épület: nevünkben az „innovatív” szó mindenekelőtt az oktatás módját jellemzi, amit és ahogy tanulunk akár a gimnáziumi, akár a logisztikai, pénzügyi, IT osztályokban. Ez pedig elképzelhetetlen a minket körülvevő 21. századi való élettel, gazdasággal, vállalatokkal való szoros kapcsolat nélkül.

Lehel László, a Segélyszervezet elnök-igazgatója beszámolójában hangsúlyozta: az elmúlt 15 évben a Segélyszervezet egy hazánkban egyedülállóan erős közösséget épített, és kész ezt a kört tovább bővíteni a közös értékek és érdekek mentén.

Hozzátette:

„Büszkék vagyunk arra, hogy akkor, amikor az ESG (Environmental, Social, Governance) hármasát leíró keretrendszer még több céget késztett a környezeti fenntarthatósági szempontok mellett a társadalmi szerepvállalás tudatos átgondolására is, sokan nálunk kopogtatnak partneri ajánlatokért.”

Lehel László kiemelte a stratégiai partnereket, de valamennyi támogatónak köszönetet mondott az elmúlt évek együttműködéseiért: a Segélyszervezet nem engedte el a rászorulók kezét sem a covid, sem a háború idején, és partnereivel együtt emberek százezreinek életére volt hatással. Az elnök-igazgató ezúttal is felhívta a figyelmet a 2022-ben elindult Folytatási alapra, mely ahhoz járul hozzá, hogy a Segélyszervezet valamennyi intézménye a következő évben is működhessen, a projekt alapú együttműködésekre kitérve pedig hangsúlyozta: megújult account rendszerrel a Segélyszervezet a valódi célok mellett egyre professzionálisabb, egykapus kapcsolattartást is kínál a partnereknek.

A rendezvényt Kovács Koko István jószolgálati nagykövet pohárköszöntője zárta, a Sauska pezsgő mellett folytatódó beszélgetések emelkedett hangulatáról pedig Bársony Bálint és a Magyar Rhapsody Projekt gondoskodott.