Adószám: 19662927-1-43
Számlaszám: 11705008-20464565
Váltás klasszikus nézetre

Megtelt a 2000. iskolatáska is!

Sikerrel zárult Segélyszervezetünk 12. Iskolakezdés együtt! segélyakciója

 

A nyári szünidő utolsó napján játékos foglalkozásra invitált Országos Segélyközpontjába egy osztálynyi rászoruló gyereket az Ökumenikus Segélyszervezet. Az Iskolakezdés együtt! segélyakció záró rendezvényén, a becsengetés előtti utolsó pillanatokban ők vehették át utolsóként a személyre szóló tanszercsomagokat. Az adományok átadásába bekapcsolódott Wolf Kati énekesnő, a kampány arca, Kovács Koko István, a Segélyszervezet jószolgálati nagykövete és Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató is.

Az augusztus közepén meghirdetett Iskolakezdés együtt! segélyakció olyan hazai rászoruló gyermekek támogatását tűzte ki célul, akiknek már az első becsengetés előtt rosszabbak lennének az esélyei társaiknál, mert családjuk nem tudja biztosítani számukra a szükséges iskolaszereket. A jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben talán most minden korábbinál több család várja tele aggodalmakkal az extrakiadásokkal járó iskolakezdés időszakát. A Segélyszervezetünk pénzadománygyűjtő kampánya idején érkezett adományokból összeállított minőségi tanszercsomagok a legszegényebb gyermekeknek számára többet jelentenek egy ajándéknál: egy jó minőségű tolltartó, füzetcsomag, tornazsák vagy ünneplőruha esélyt kínál arra, hogy ők is büszkén és örömmel ülhessenek be az iskolapadba.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója az idén már 12. alkalommal elindított segélyakció bő két hetét összegezve elmondta: az elmúlt hetekben egymást követték a Segélyszervezet figyelemfelhívó akciói azzal a céllal, hogy minél többen csatlakozzanak az összefogáshoz.

A 1353-as adományvonalra mintegy 50.000 hívás, azaz 25 millió forint érkezett, online pedig 7 millió forintot ajánlottak föl az adományozók. Az augusztusi segélyakció mellett az Ökumenikus Segélyszervezet idén is vállalja, hogy a célként kitűzött kétezer gyermek iskolakezdési támogatásához szükséges összegen felül beérkező pénzadományból a szervezet országos intézményhálózatának Kapaszkodó programjaiban részt vevő több ezer diák felzárkózását támogatja egész évben; rendszeres fejlesztő foglalkozásokat szervezve számukra a szegénység okozta hátrányok leküzdéséhez.  

Wolf Kati önkéntes, a kampány arca és Kovács Koko István, a Segélyszervezet jószolgálati nagykövete a kétezredik csomag átadása után köszönetet mondott minden adományozónak, aki a 1353-as adományvonalon, a www.iskolakezdesegyutt.hu weboldalon vagy tárgyi adománnyal segítette a rászoruló gyerekek tanévkezdését az elmúlt hetekben.