Adószám: 19662927-1-43
Számlaszám: 11705008-20464565
Váltás klasszikus nézetre

Mézeskalácsszív díszítési akcióval hívták föl sztárok a figyelmet az Adventi Adománygyűjtésre

Az elhúzódó háborúk és világot megrázó katasztrófák éveiben hazánkban is sok nélkülözőnek és bajbajutottnak van szüksége a támogatásra, sőt a válságok bőrünkön érezhető következményei miatt, most talán még többen szorulnak segítségre. A megélhetéshez szükséges kiadások növekedése, az emelkedő élelmiszer árak sok családot hoznak nehéz helyzetbe, a segítséget kérők között olyannal is találkoznak a segélyszervezet munkatársai, akiknek dönteniük kell a fűtés számla befizetése és az étel vásárlása között. Az Adventi Adománygyűjtés célja nem egy egyszeri ajándékozás csupán, az ünnepi segélyakciókon túlmutatóan azért gyűjt a Segélyszervezet, hogy jövőre is egész évben ott tudjon lenni a nélkülözők és bajbajutottak mellett. 

Az országos összefogás részeként megszervezett rendezvényen több száz mézeskaláccsal díszítették föl a 1353-as adományvonalat megformáló óriás számokat, így hívva föl a figyelmet az adományozási lehetőségek ezen, legegyszerűbb formájára, ahol hívásonként 500 forinttal lehet segíteni. A mézeskalácsok a rendezvényt követően, még aznap a Segélyszervezet adománypontjaira kerültek, mivel régi hagyománya az akciónak, hogy a szervezet önkéntesei az Advent Bazilika rendezvénysorozat helyszínén felállított Adománypontjához érkező támogatóknak egy mézeskalács szívvel köszönik meg a pénzadományokat. A budapesti Akvárium Klubban Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatójának vezetésével önkéntesek serege, köztük olyan népszerű sportolók, mint Gyurta Dániel, Karakas Hédi, Katus Attila, Kiss Gergely, Kósz Zoltán, Kovács Koko István, Kovács Garami Katalin, Kucsera Gábor, Lőrincz Viktor, Német Toni, olyan színészek és műsorvezetők, mint Lékai-Kiss Ramóna, Mezei Léda, Rátonyi Kriszta és Vanya Tímea díszítették ki a több száz szívecskét.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta: A mai akcióval arra szeretnének rámutatni, hogy a rendkívüli kihívások miatt széles körű összefogásra van szükség, hogy továbbra is ott lehessenek a rászorulók mellett. Az ismert közéleti személyiségek sokasága azt szimbolizálja, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet egy közösség, amely az összefogás erejével tud segíteni a rászoruló családokon. Az Adventi Adománygyűjtéshez most bárki egyszerűen tud csatlakozni a 1353-as adományvonal hívásával, tárcsázásonként 500 forintot adományozva a rendkívül nehéz helyzetbe kerül embertársaink megsegítésére. 

Még több háttér az Adventi Adománygyűjtésről: 

www.segelyszervezet.hu/szeretetehseg 

 

Hogyan lehet csatlakozni az Adventi Adománygyűjtéshez?