Adószám: 19662927-1-43
Számlaszám: 11705008-20464565
Váltás klasszikus nézetre

Püspök, lelkész, pap és olimpiai bajnok a váltócsapatainkban

Az Ökumenikus Segélyszervezet és a Budapest Sportiroda idén első alkalommal hirdette meg az Ökumenikus Váltót a 36. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon. A kezdeményezés célja az volt, hogy a legkülönbözőbb vallási felekezetekhez kötődő futókat szólítsák egy futóközösségbe, egy közös célért: futók segélyszervezetünk gyermekeket segítő Kapaszkodó programjára gyűjtöttek. A két napos hétvégi budapesti sportrendezvényre látványos óriásélőképpel, több futócsapattal illetve kitelepüléssel készültünk. A verseny szombati napján sátrunknál játékos programokkal is vártuk a rendezvényre kilátogató szurkolókat, családokat.

A szombati  4×2 km-es Elnökségi Váltóban segélyszervezetünk számos munkatársa és önkéntese – mások mellett Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Verrasztó Dávid kétszeres világbajnoki ezüstérmes és háromszoros Európa-bajnok úszó, Nádas Bence Világ-és Európa bajnok kajakozó és Szatmári András, világ és Európa- bajnok, valamint olimpiai bronzérmes kardvívó is – rajthoz állt az Ökumenikus Váltó csapataiban. A versenyszám előtt pedig a futók és a rendezvényen segítő önkéntesek óriás élőképben formálták meg az Ökumenikus Segélyszervezet alapításának idei jubileumát szimbolizáló 30-as számot.

Segélyszervezetünk a vasárnapi maratonváltón is indított csapatot. A Tolle UHT Maratonstafétán Kondor Péter evangélikus püspök vezetésével, Erdős Attila, római katolikus pap, Czapp József, református lelkész és Léta Judit, unitárius egyetemista részvételével összeálló Ökumenikus Váltó képviselte a szervezetünket.