Adószám: 19662927-1-43
Számlaszám: 11705008-20464565
Váltás klasszikus nézetre

Több mint 100 jótékony futóval vettünk részt a 38. WizzAir Budapest Félmaratonon

Több futócsapattal, egyéni versenyzőkkel és játékos kitelepüléssel vettünk részt szeptember 10-én, vasárnap a 38. Wizz Air Budapest Félmaratonon. Az Ökumenikus Váltóban olimpiai bajnok, evangélikus püspök, népszerű színészek és műsorvezetők váltották egymást.

 

Segélyszervezetünk az évente több mint 3000 hátrányos helyzetű gyermeket segítő Kapaszkodó programjának támogatására gyűjtött adományokat. Az akcióhoz püspök, esperes, olimpiai bajnok és sok ismert önkéntes is csatlakozott, akik az Ökumenikus Váltóban futva hívták föl a figyelmet a rászoruló gyerekek támogatásának fontosságára.

A 8:00 órakor startolt Kométa Páros Félmaraton, illetve a Laufenn Trió Félmaraton Ökumenikus Váltó csapataiban, a Ne csak szurkolj, segíts! jótékony futói közt volt Kondor Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház Déli Egyházkerületének püspöke, Keczkó Pál, a Budai Evangélikus Egyházmegye esperese, Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó, Vanya Tímea színésznő, továbbá Rátonyi Kriszta és Szabados Ági műsorvezetők. Mezei Léda Réka és Trokán Anna színésznők, valamint Gáncs Kristóf a Segélyszervezet kommunikációs igazgatója pedig egyéniben versenyeztek.

A Segélyszervezet jótékony futói ezúttal is mezükön viselték a 1353-as adományvonal számait, és a már jól ismert „Ne csak szurkolj, segíts!” üzenetet, hogy így buzdítsák a szurkolókat az adományozásra. A verseny ideje alatt a sátrunknál játékos programokkal vártuk a rendezvényre kilátogató szurkolókat és családokat. Ugyanitt pénzadománnyal is lehetett csatlakozni a felhíváshoz: a kihelyezett persely mellett egy HellopPay terminál segítségével bankkártyával tudtak a résztvevők támogatásokat felajánlani.