Adószám: 19662927-1-43
Számlaszám: 11705008-20464565
Váltás klasszikus nézetre

Töltsük meg együtt 2000 gyermek iskolatáskáját!

Idén is elindult segélyszervezetünk Iskolakezdés együtt adománygyűjtése. A koronavírus miatt az eddigiekhez képest további 1000, tehát összesen 2000 nehéz helyzetbe került gyermeket szeretnénk segíteni egyenként 10 ezer forint értékű, személyre szabott, minőségi tanszercsomaggal. A célkitűzés az, hogy a segítség már az első becsöngetés előtt célba érhessen.

 

Munkatársaink nap mint nap találkoznak olyan családokkal, akik számára a napi betevő előteremtése is gondot okoz, így önerőből esélyük sincs kigazdálkodni az iskolakezdéssel járó jelentős kiadásokat. A legszegényebbeknél ez az időszak sokszor a reménytelen eladósodásról szól, s a járványhelyzet miatt most még több család került nehéz anyagi helyzetbe. A legszegényebb gyermekek számára az Ökumenikus Segélyszervezet tanszercsomagjai többet jelentenek egy ajándéknál: egy jó minőségű tolltartó, füzetcsomag, tornazsák vagy ünneplő ruha esélyt kínál arra, hogy ők is büszkén és örömmel ülhessenek be az iskolapadba.

Munkatársaink évről évre azt tapasztalják, hogy az Iskolakezdés együtt! segélyakciók során átadott, személyre szabott tanszercsomagok nemcsak óriási örömet jelentenek a gyermekeknek, de valódi esélyt is nyújtanak a felzárkózásra. Az 1000 + 1000 gyermek, akinek szeptember 1-ig segíteni szeretnénk, a szervezetünk országos intézményhálózatának látóköréből lettek kiválasztva a nyár folyamán, hogy mindegyikük személyre szabott és a szükséglete szerinti támogatást kaphasson.