fbpx
Adószám: 19662927-1-43
Számlaszám: 11705008-20464565
Váltás klasszikus nézetre

Hajléktalanok

Utcai szociális munka

Utcai szociális munkánk keretében az erdőkben, utcákon, aluljárókban, elhagyatott, lakhatásra alkalmatlan helyiségekben élők ellátásával foglalkozunk. Feladatunk az ellátottak túlélési esélyeinek biztosítása; ennek érdekében szociális munkásaink élelmiszert, gyógyszert, meleg ruhát takarót osztanak. Fontosnak tartjuk, hogy az utcán élő emberek méltóságának, testi és lelki egészségének megőrzése érdekében olyan szolgáltatásokat alakítsunk ki, hogy a rászorulók az utca helyett az intézményünkön belüli ellátásokat válasszák.

Segítség intézményekben

Hajléktalanokat fogadó intézményeink kiemelt célkitűzése, hogy esélyt kínáljanak a fedél nélkül élőknek egészségük, fizikai és mentális állapotuk szinten tartására, megerősítésére. Ennek érdekében nappali melegedőinkben és átmeneti szállónkban átfogó, személyre szabott segítséggel, támogatjuk őket. Éjszakai ellátást nyújtó intézményeink lehetőséget adnak arra, hogy legyen hol aludniuk, kimosni a ruhájukat és kipihenni magukat. Így a hajléktalanoknak nagyobb esélyük nyílik a munkához jutáshoz, mely fontos lépés az otthonra találás folyamatában.

Szakmai alapelveink

Fontosnak tartjuk a fedél nélkül élők méltóságának megőrzését, és azt, hogy egyetlen embertársunk se maradjon ellátatlan. Személyre szabottan nyújtunk segítséget. Nem tartós segélyezésben gondolkodunk, ezért nemcsak ideiglenes elhelyezést biztosítunk az otthontalanok számára, hanem az önálló lakhatás eléréséhez, a társadalomba való visszailleszkedéshez is igyekszünk segítő kezet nyújtani.