Adószám: 19662927-1-43
Számlaszám: 11705008-20464565
Váltás klasszikus nézetre

Románia/Erdély

Hogyan segítünk?

Tevékenységünk

2019-ben összesen 200 erdélyi kisiskolás részesült iskolakezdési tanszertámogatásban melyek megfelelő szétosztását és a kedvezményezettekhez való eljuttatását önkénteseink és helyi pedagógusok végezték. A taneszköz adományt partnerszervezetünk, a marosvásárhelyi Lazarénum Alapítvány Diakóniai Központja által működtetett Pici Ház Utcagyerek Missziós ház és Lídia Otthon lakói, illetve a Marosvásárhelyen és környékén élő nagycsaládok gyermekei kapták.

Évek óta szervezünk karácsonyi adományosztást Erdélyben. 2019-ben természetbeni adománnyal támogattuk a marosvásárhelyi Lazarénum Alapítvány intézményeit és a látókörükben élő 170, maros megyei sokgyermekes családot. A 4 tonna szállítmány tartósélelmiszert és gyümölcsöt valamint tisztítószert tartalmazott. A szállítmány a családok ellátása mellett fél évre biztosította egy napközi otthonos gyermekotthon, egy árvaház és egy idősek otthona tartósélelmiszer és tisztítószer ellátását.

A 2000-es évek jelentős humanitárius segítségnyújtása volt a temesközi és székelyföldi áradások utáni szerepvállalás, mely során azonnali segélyezést végeztünk: építőanyag- és ingóságpótló vásárlási utalványokat osztottunk a károsultaknak, intézményeket és közösségi épületeket újítottunk fel, játszótereket alakítottunk ki. Mindezek mellett Magyarlapádon, Csángóföldön, a Gyimesekben, Kelet-Moldvában, Dél-Romániában és az ország további területein nyújtottunk elsősorban természeti katasztrófákat követően azonnali segítséget.

Támogató partnereink

Lebonyolító partnereink