Adószám: 19662927-1-43
Számlaszám: 11705008-20464565
Váltás klasszikus nézetre

Tizenegy év alatt 14.000 tanszercsomag adomány rászoruló gyermekeknek

A nyári szünidő zárásaként különleges élményprogramra invitált rászoruló gyerekeket a Campona bevásárlóközpontban található Kockaparkba az Ökumenikus Segélyszervezet és az E.ON Hungária Csoport. Az Iskolakezdés együtt! segélyakció záró rendezvényén ők kapták meg az utolsó ajándék tanszercsomagokat. A vidám gyermekprogramba és az adományok átadásba bekapcsolódott Wolf Kati énekesnő, a kampány arca, Jamniczky Zsolt, az akció támogató partnere, az E.ON Hungária Csoport vezérigazgató-helyettese és Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója.

A háború árnyékában, egy nehéz gazdasági helyzetben a rászoruló családok gyermekei még nagyobb hátrányba kerülhetnek tanulmányaikban, mint a szerencsés társaik. Lemaradásaik pótlását az elmúlt éviekhez hasonlóan, nyáron ismét fejlesztő táborokkal, ősszel tanműhelyek és élménynapok formájában segíti az Ökumenikus Segélyszervezet és az E.ON Hungária Csoport. Hogy a rászoruló gyerekek egyenlő eséllyel kezdhessenek neki az új tanévnek fontos, hogy nekik is jó minőségű iskolaszerek álljanak rendelkezésükre. Éppen ezért a nyári táborok, élménynapok és tanműhelyek támogatása mellett az E.ON immár hagyományosan, az idei évben is 5 millió forintot adományoz az Iskolakezdés együtt! segélyakció célkitűzéseire is.

„Immár a második évtizedét kezdjük közösen a Segélyszervezettel ennek a számomra különösen kedves esélyteremtő programnak, melynek révén a megajándékozott gyerekek minőségi eszközökkel és egy kis önbizalommal feltöltekezve indulhatnak el saját lehetőségeik felfedezésének, képességeik kibontakoztatásának útján. Immár 14.000 gyermeknek adhattuk meg közösen a kezdő energiát a tanévkezdéshez, büszke vagyok arra, hogy mostanra az induló évek kisdiákjai közül sokan sikeres felnőttekké válhattak.” - mondta el Jamniczky Zsolt az E.ON Hungária Csoport vezérigazgató-helyettese az eseményen.

Az energiavállalat bejelentette, az iskolások mellett az óvodát kezdő kisgyerekekre is gondoltak – a jövő hét folyamán további 5 millió forint értékben, 500 óvodakezdő csomaggal is támogatja az E.ON az örömteli évkezdést, az óvodások új életszakaszba lépését. Az ajándékok az ország számos pontjára eljutnak, az első csomagokat jövő héten, Kaposváron vehetik át a kisgyermekek.

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója megköszönte a vállalat adományát, majd az idén már 11. alkalommal elindított kampány bő két hetét összegezve kifejtette: egymást követték a Segélyszervezet figyelemfelhívó akciói azzal a céllal, hogy minél többen csatlakozzanak az adománygyűjtéshez. A terv összesen 20 millió forint összegyűjtése volt, amelyből a Segélyszervezet 2000 gyermek számára tudott fejenként tízezer forint értékű segítséget nyújtani. A támogatott gyermekek elsősorban a Segélyszervezet intézményeiben élő, illetve a központok látókörében élő családok gyermekei.

Az elnök-igazgató kifejtette: Az augusztusi segélyakció mellett az Ökumenikus Segélyszervezet idén is vállalja, hogy a célként kitűzött kétezer gyermek iskolakezdési támogatásához szükséges összegen felül beérkező pénzadományból a szervezet országos intézményhálózatának Kapaszkodó programjaiban részt vevő, több ezer diák felzárkózását támogatja egész évben; rendszeres fejlesztő foglalkozásokat szervezve számukra a szegénység okozta hátrányok leküzdéséhez. Ez a program idén sem szünetelt, sőt: a munkatársak minden rendelkezésre álló eszközzel segítették a gyermekek felzárkózását.

A Kockapark által térítésmentesen rendelkezésre bocsájtott rendezvényhelyszín interaktív foglalkozásain részt vevő gyerekek számára külön öröm volt, hogy olyan hírességtől vehették át a tanszereket személyesen, mint Wolf Kati, aki az Iskolakezdés együtt! kampány arca. A kétezredik csomag átadása után az énekesnő köszönetet mondott minden adományozónak, aki a 1353-as adományvonalon, a www.iskolakezdesegyutt.hu weboldalon vagy tárgyi adománnyal segítette a rászoruló gyerekek tanévkezdését az elmúlt hetekben.