Adószám: 19662927-1-43
Számlaszám: 11705008-20464565
Váltás klasszikus nézetre

Mikulás napján adták át szolnoki rászoruló gyerekeknek a mesekönyvgyűjtés első adományait

Október közepén hirdette meg közös országos mesekönyvgyűjtő akcióját az Ökumenikus Segélyszervezet és a FOXPOST. Az akcióhoz könnyen lehetett csatlakozni, mivel a kiválasztott könyveket a FOXPOST országosan elérhető, több mint 700 csomagautomatájának egyikébe kellett csak elhelyezni. A minden várakozást felülmúló kezdeményezés során 67 raklapnyi könyv érkezett, amit önkéntesek válogattak szét korosztályok, illetve típus szerint. Az adományokat az Ökumenikus Segélyszervezet országos intézményhálózatában, illetve a szervezet látókörében élő gyerekek, továbbá partnerintézmények számára juttatják el.

Az első könyvadományokat az Ökumenikus Segélyszervezet Szolnokon található családok átmeneti otthonában élő családok gyermekei vehették át ma, mikulás napján. Szolnokon összesen mintegy 300, a Segélyszervezet és partnerszervezetei látókörében élő gyermek részesül az adományból.

A meseolvasással, énekléssel színesített ajándékátadás alkalmával Sándorné Pólik Róza, az Ökumenikus Segélyszervezet szolnoki átmeneti otthonának vezetője elmondta, hogy az ünnepi időszakban érkező adományok nagymértkében segítik a gondjaikra bízott gyermekes családokat, hiszen például ma, mikulás napján is kapnak ajándékot a rászoruló gyerekek. Különösen is fontos, hogy a FOXPOST-tal közös országos segélyakció során minőségi adományok érkeztek, melyeknek köszönhetően azok a szülők, akik amúgy nem jutottak volna hozzá ilyen könyvekhez, az esti meseolvasások alkalmával értékes időt tudnak eltölteni gyermekikkel.

A segélyakció kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet Adventi Adománygyűjtéséhez. A szervezet intézményei nélkülöző és krízishelyzetbe került családok ezreit segítik az év 365 napján, ételt, otthont, esélyt adva a rászorulóknak. A többszörösére megnövekedett energiaárak, az égbe szökő élelmiszerárak ennek a segítségnyújtásnak a folytatását is veszélyeztetik, éppen akkor, mikor sok családnak nagyobb szüksége van rá, mint valaha. Az Adventi Adománygyűjtés célja nem egy egyszeri ajándékozás csupán, azért gyűjt a Segélyszervezet, hogy kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből és esélyt adjon a rászoruló családoknak a felzárkózásra, a gyermekeknek pedig segítsen a szegénység okozta hátrányaik leküzdésében a legnehezebb körülmények között is.

Hogyan lehet csatlakozni az összefogáshoz?