Adószám: 19662927-1-43
Számlaszám: 11705008-20464565
Váltás klasszikus nézetre

3000 gyermek támogatására indított országos gyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet

Május a gyermekek hónapja a Segélyszervezetnél

10. alkalommal hirdetett 1 hónapos országos pénzadománygyűjtést a gyermekek ezreinek felzárkózását támogató Kapaszkodó programjának támogatására az Ökumenikus Segélyszervezet. A május 3-án a szervezet miskolci családok átmeneti otthonában bejelentett akciójának célja, hogy minél több gyermeknek adhasson ESÉLYT a szegénység okozta hátrányok leküzdésére egész évben zajló fejlesztő foglalkozások és nyári gyermektáborok formájában. Az elmúlt évekhez hasonlóan, a felhíváshoz idén is a 1353-as adományvonalon (500 forint/hívás) és a www.segelyszervezet.hu/kapaszkodo oldalon lehet csatlakozni, a TESCO üzleteiben és weboldalán pedig a mai naptól elérhetők az adománygyűjtést támogató kuponok.

Az Ökumenikus Segélyszervezet gyermekekért végzett munkájáról, a most induló kampány és adománygyűjtés részleteiről, és hogy hogyan lesz az adományokból igazi változás a nehéz sorsú gyermekek életében, sajtótájékoztató keretében számolt be Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató és Nagyné Faragó Boglárka, az Ökumenikus Segélyszervezet miskolci családok átmeneti otthonának intézményvezetője. A sajtótájékoztató figyelemfelhívó akcióval zárult: az eseményen részt vevő gyermekek a 1353-as adományvonal számait aszfaltrajzzal formálták meg, így hívva föl a figyelmet a hazai rászoruló gyermekek támogatásának fontosságára.

Az adománygyűjtéshez bárki tud csatlakozni:
• A 1353-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 500 forint adománnyal
• A www.segelyszervezet.hu oldalon bankkártya segítségével
• Átutalással pedig a 11705008-20464565 számlaszámon, a közlemény rovatban a „Kapaszkodó” jelzést feltüntetve
• A TESCO üzleteinek pénztárainál és az önkiszolgáló kasszáknál május 3. és május 31. között kapható 250 forintos, valamint a Tesco weboldalán elérhető 250, 500 és 1000 forintos kuponok vásárlásával

3.000 forinttal egy családok átmeneti otthonában élő gyermek 3 napi étkezéséhez, 6.000 forinttal egy gyermek egyéni fejlesztésen való részvételéhez lehet hozzájárulni (pl. mozgásfejlesztés, fejlesztő pedagógus vagy logopédus által tartott foglalkozás). 9.000 forinttal egy gyermek 1 órás pszichológiai tanácsadáson való részvételét, míg 12.000 forinttal egy élményprogramon való részvételét lehet támogatni (pl. kirándulás, kalandpark, gyermeknap). 50.000 forinttal pedig egy gyermek 4 napos napközis táborban való részvételét lehet segíteni.

Gáncs Kristóf a sajtótájékoztatón elmondta: Kapaszkodó gyermekfejlesztő programja keretében központjaiban összesen több mint 3000 nehéz körülmények között élő gyermekkel foglalkozik rendszeresen az Ökumenikus Segélyszervezet. Olyan gyerekekkel, akik a segélyszervezet támogatása nélkül nem indulhatnának társaikkal egyenlő esélyekkel az életben. Gyerekekkel, akiknek nem lennének meg a szükséges eszközeik a tanuláshoz; akik nem járhatnának az iskolán kívüli korrepetálásra, fejlesztő foglalkozásokra. Gyerekekkel, akik soha nem élhetnék meg a felhőtlen nyári táborozás varázslatos élményét. „Immár tizedik éve, hogy a május a gyermekek hónapja az Ökumenikus Segélyszervezetnél. Mindent megteszünk, hogy azokra a gyermekekre irányítsuk a figyelmet, akik támogatásunk nélkül nem tudnák behozni nehéz életkörülményeikből fakadó lemaradásaikat. Azért hirdetünk összefogást, hogy minél több hátrányos helyzetű gyermeknek nyújthassunk kapaszkodót a felzárkózáshoz. Mind a segítségnyújtás, mind az adománygyűjtés országos, ezért is döntöttünk úgy, hogy idén egyik vidéki intézményünkben hívjuk föl a figyelmet az összefogásra”- hangsúlyozta a Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

Az adománygyűjtés indítása kapcsán Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője elmondta: „Stratégiai partnerségünk az Ökumenikus Segélyszervezettel több mint egy évtizede tart. Ennek keretében vásárlóinkkal és kollégáinkkal együtt rendszeresen veszünk részt adománygyűjtő akciókban, hogy támogassuk azokat, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. A fiatalok fejlesztése, képzése kiemelten fontos számunkra, ezért is csatlakoztunk legutóbb partnerként az Ökumenikus Segélyszervezet az Oktatásért Alapítvány által létrehozott Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnáziumhoz. Még fontosabb talán azonban, hogy azok is esélyt kapjanak a szellemi fejlődésre, akiknek élethelyzetükből eredően ez nem adatott meg. Az ország legnagyobb adománygyűjtő csapataként tavaly több mint 20 millió forintot gyűjtöttünk össze, melyet a Tesco 21 millió forintra egészített ki. Bízom benne, hogy vásárlóinkkal közösen most is minél magasabb összeggel segíthetjük a hátrányos körülmények között élő családokban nevelkedő gyermekek felzárkózását”.

Segítség minden korosztálynak a szegénység okozta hátrányok leküzdéséhez
Az Ökumenikus Segélyszervezet biztos kezdet gyermekházaiban már a születéstől segítik a legkisebbek egészséges fejlődését, a hátrányok kialakulásának megelőzését. Tanoda programjában és Jelenlét pontjain a gyermekek pedagógusoktól és fejlesztő szakemberektől kapnak segítséget a hátrányaik ledolgozásához, s a digitális, modern eszközökkel tartott foglalkozásokon játékká válik a tanulás. Bentlakásos és napközis táboraiban az élmények mellett a lemaradások behozására, a játékos gyerekfejlesztésre is nagy hangsúlyt fektetnek a szervezet szakemberei. Átmeneti otthonaiban a munkatársak mindent megtesznek, hogy a gyerekek a megtapasztalhassák az otthon biztonságát, és családjukkal együtt esélyt kaphassanak a továbblépésre. Itt minden korosztályból vannak gyerekek az újszülöttől a középiskolásig. Az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontja nélkülöző családok és gyermekek tízezreit támogatja évente élelmiszerrel, ruhával, tanszerrel egész évben.

Vidám gyermeknapi programok országszerte
Az idei gyermeknap környékén számos vidám gyermekprogramot szerveznek majd az Ökumenikus Segélyszervezet intézményei országszerte. Az alkalmakon nem csak a bentlakók, hanem a központok látókörében élő rászoruló családok gyermekei is részt vehetnek. A közösségi programok között olyan különleges rendezvények is lesznek, mint például egy budapesti élménynap a segélyszervezet vidéki központjaiból érkező gyermekek számára. A gyermekprogramok mellett idén is több figyelemfelhívó akciót tervez a Segélyszervezet, hogy minél több adományozó csatlakozzon a gyermekekért indított összefogáshoz.

Egy történet a 3000-ből
Mária és családja a miskolci átmeneti otthonunkban talált biztonságos menedéket, amikor lakhatási problémába ütköztek. Egyik gyermekük ráadásul súlyos beszédhibában szenvedett, a legidősebb gyermekeknek pedig komoly elmaradásai voltak az iskolai felkészülésben. Logopédus szakemberünknek köszönhetően Gyuszika már magabiztosan beszél, a felkészítőre járó idősebb testvérei pedig nemcsak hogy jól teljesítenek az órákon, egyikük kitűnő is lett legutóbb.