Adószám: 19662927-1-43
Számlaszám: 11705008-20464565
Váltás klasszikus nézetre

500 óvodás évkezdését támogatja az E.ON

Az iskolások mellett már hetedik éve az ovisoknak is segítenek 

 

500 óvodakezdő csomaggal támogatja az E.ON Hungária Csoport a kisebbek élményteli évkezdését és az óvodai közösséghez csatlakozásukat. Az ajándékok az ország számos pontjára eljutnak, az utolsó csomagokat a mai napon Kaposváron vehették át a gyerekek. 

Az E.ON Hungária Csoport évek óta elkötelezetten támogatja a jövő generációját. Az energiavállalat idén immár tizenkettedik alkalommal csatlakozott az Ökumenikus Segélyszervezet „Iskolakezdés együtt!” segélyakciójához és 5 millió forint értékű támogatással járult hozzá a 2000 rászoruló gyermeket tanszercsomaggal segítő programhoz. Mivel a családok kisebbekből, nagyobbakból állnak, ezért nem csak az iskolásokra, hanem a kisebb testvérekre, az óvodásokra is gondolt a vállalat. Az iskolakezdés segítése után további 5 millió forinttal az óvodakezdő kisgyerekek évkezdését is támogatja, fejenként 10 ezer forint értékű csomagokkal. 

Az óvodakezdést segítő felajánlásból Somogy megyében 308 kaposvári, kastélyosdombói, kürtöspusztai, drávagárdonyi, somogyfajszi, rinyaszentkirályi, zádori és lakócsai gyerek részesül. Az ország egyéb régióiban további 192 budapesti, orosházi, szolnoki, boldogkőújfalui, szendrői, felsődobszai, olaszliszkai, novajidrányi, nagykinizsi, perei és vizsolyi óvodás évkezdését segíti az E.ON Hungária Csoport és az Ökumenikus Segélyszervezet, hogy az új életszakasz indulása az ő számukra is igazán örömteli lehessen. 

Az adományok kaposvári átadóján, hogy még teljesebb legyen a gyermekek öröme, a szervezők egy vidám gyermekműsorral is meglepték a rendezvényen részt vevő óvodásokat. A megyeszékhelyen összesen 140 csomagot osztanak ki szeptember 6-ával kezdődően az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári Biztos Kezdet Gyerekházába járó, illetve az intézmény látókörében lévő kaposvári családok számára. Az adomány egy tisztasági csomagot (fogkefe, fogkrém, zsebkendő, nedves törlőkendő, fésű), továbbá kézműves- és kreatív foglalkozáshoz használható eszközöket (vízfesték, színes ceruza, gyurma, zsírkréta, rajzlap), valamint óvodai ágyneműt tartalmaz. 

Az iskoláskorú gyermekek mellett az óvodások életében is meghatározó időszak az évkezdés. Hetedik éve dolgozunk azon az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen, hogy az óvodások első kortárs közösségi élménye oldott és örömteli legyen. A program kezdete óta 3500 táskát töltöttünk meg, és az első ovisok, akiket megajándékoztunk, ma már felső tagozatos iskolások. Ezzel a hagyományos programmal is arra törekszünk, hogy a leginkább rászoruló gyerekek számára biztosítsuk azt, ami talán nekik a legfontosabb: esélyt arra, hogy a náluk szerencsésebb sorsú kortársaikkal azonos lehetőségekkel kezdhessék meg az óvodai éveiket mondta el Losonczi Gergely, az akció partnere, az E.ON Hungária Csoport vállalati kommunikációs vezetője a rendezvény kapcsán. 

„Az Ökumenikus Segélyszervezet rászoruló családokat, gyermekeket támogató munkájának fókuszában az esélyteremtés áll. Ezt jól példázza a Kaposváron működő Biztos Kezdet Gyerekházunk, ahol az alapszolgáltatásokon túl egész évben változatos programokkal és fejlesztő foglalkozásokkal segítjük az intézmény környezetében élő rászoruló családokat. Nyáron fejlesztő táborokban foglalkoztunk a környéken élő nehéz sorsú gyerekekkel, az iskolakezdés előtt tanszercsomaggal támogattuk a nagyobbakat, most pedig az óvodásokon a sor. Stratégiai partnerünk, az E.ON Hungária Csoport támogatásának köszönhetően országszerte 500 nehéz anyagi körülmények között élő családnak a válláról tudunk terheket levenni” – hangsúlyozta Bacza Barbara, az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári központvezetője az adományok átadásakor.  

Kaposvár város nevében Borhi Zsombor alpolgármester mondott köszönetet az E.ON Hungária Csoport támogatásáért.