Adószám: 19662927-1-43
Számlaszám: 11705008-20464565
Váltás klasszikus nézetre

A helyszínen segítik a szlovéniai árvíz károsultjait az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai

Két teherautónyi adományt visznek mai napon az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai árvízkárosult szlovén települések bajbajutott lakosai számára.  

Az élelmiszert, ivóvizet és higiéniai eszközöket tartalmazó segélyárut a Szlovéniai Evangélikus Egyház humanitárius szervezetével (Evangeličanska Humanitarna Organizacija – Podpornica) szoros együttműködésben juttatják el Dravograd és Gornji Grad lakosaihoz. Ötven, a helyiek kérése alapján összeállított segélycsomagot várhatóan helikopter szállít majd el a közúton nehezen megközelíthető Gornji Gradba.  

A liszt, tej, konzervek, élesztő, tisztítószerek és pelenka mellett több száz liter palackos ivóvizet is tartalmaznak a segélyszállítmányok, hiszen a természeti katasztrófa következtében sok helyen szennyezetté vált a vezetékes víz. A közlekedési nehézségek miatt a boltokban akadozik az utánpótlás, ezért egyes árvíz sújtotta településeken áruhiány is várható. 

Mint ismeretes, az Ökumenikus Segélyszervezet a katasztrófa első napját követően bejelentette, hogy szolidaritását fejezi ki a bajbajutottakkal és az őket emberfeletti küzdelemben segítőkkel, melynek jegyében 5 millió forintos gyorssegélyt utalt át az ítéletidő által érintett közösségek támogatására.   

 

Az Ökumenikus Segélyszervezet országos pénzadománygyűjtést is indított a károsultak megsegítésére. Aki csatlakozni kíván a szolidaritási akcióhoz, a 1353-as adományvonal tárcsázásával (500 forint/hívás), illetve a www.segelyszervezet.hu oldalon bankkártyával, vagy átutalással a 11705008-20464565-ös számlaszámon “Szlovénia” megjelöléssel tud segíteni.