„Jobb helye is lehetne az apródnak” szlogennel indít közös karitatív kampányt négy szervezet

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója a kampány kapcsán elmondta: „Munkánk során számtalanszor tapasztaltuk meg az összefogás erejét, a sok kicsi sokra megy csodáját. Erről szól ez a kezdeményezés is, hiszen ha minden család csak néhány kallódó érmét visz el a postára és dob be a perselybe, olyan jelentős adomány gyűlhet össze, amiből sok rászoruló családnak tudunk ételt, otthont és esélyt adni. Köszönjük az Magyar Nemzeti Bank és a Magyar Posta támogató együttműködését ebben a gyűjtésben is!”

”A Magyar Posta – az egyik legnagyobb hazai foglalkoztatóként – több ezer család életében van jelen. Azzal, hogy az ország minden pontján ott vagyunk, lehetőségünk van a társadalom szélesebb rétegeihez szólni, összefogásra, segítésre buzdítani. Hosszú évek óta a postákon kihelyezett adománygyűjtő perselyekben gyűjtjük a támogatásokat a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet részére. Emellett fontos számunkra, hogy pénzügyi szolgáltatóként a társadalom pénzügyi tudatosságának növelésében is minél nagyobb szerepet vállaljunk. Mindezek miatt nagy örömmel csatlakoztunk a „Jobb helye is lehetne az apródnak” elnevezésű kezdeményezéshez és köszönjük, hogy részesei lehetünk ennek a programnak” – tájékoztatott dr. Balczó Barnabás, a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak immár 33 éve alaptevékenysége a nehéz helyzetű, beteg gyerekek, rászoruló családok és gyermekintézmények támogatása. Mindig öröm látni, ha egy nagy, meghatározó intézmény, mint jelen esetben a Magyar Nemzeti Bank, odaáll egy ügy mellé, amin mi nap mint nap, szerényebb eszközökkel, de annál nagyobb elkötelezettséggel dolgozunk. Ez a kampány szép példája az összefogásnak, ami minden eredményes karitatív tevékenység alapja – hangsúlyozta a szervezet ügyvezető alelnöke, dr. Edvi Péter.

A Magyar Nemzeti Bank számára kiemelt társadalmi felelősségvállalási cél a lakosság pénzügyi ismetereinek, tudatos pénzhasználatának erősítése, és a fenntartható gazdálkodás hangsúlyozása. Az együttműködéssel a fenti pénzügyi edukációs célok teljesülése mellett az időről-időre felhalmozódó, otthon gyűjtögetett vagy kallódó érmék is visszakerülnek a gazdasági körforgásba és karitatív célok is teljesülnek.

Az mnb.hu/ermegyujtes oldalon tájékozódhatnak az érdeklődök a legközelebbi perselyek helyszínéről és a kampányról.