Adószám: 19662927-1-43
Számlaszám: 11705008-20464565
Váltás klasszikus nézetre

Koko és Lisztes Krisztián 1353-as mezben állt rajthoz a budapesti maratonon

A hétvégi futóversenyen zárult az ökumenikusok 20 napos pénzadománygyűjtése 

A hétvégi Spar Budapest Maraton vasárnapján zárult az Ökumenikus Segélyszervezet szeptember közepén meghirdetett, kárpátaljai családokat segítő pénzadománygyűjtése. A figyelemfelhívó akcióba bekapcsolódott Kovács Koko István, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete és Lisztes Krisztián önkéntes, akik futómezükön viselve a 1353-as adományvonal számát és a Ne csak szurkolj, segíts! feliratot buzdították adományozásra a pálya mellett szurkolókat. Az Ökumenikus Segélyszervezet jótékony futócsapatának tagjai ezúttal is a legkülönbözőbb helyekről érkeztek, köztük legmesszebbről Soran Abdulwahab, az Ökumenikus Segélyszervezet iraki munkatársa.

A szeptember közepén indult, kárpátaljai családokat támogató adománygyűjtés legfontosabb csatornája a 1353-as adományvonal, melynek tárcsázásával hívásonként 250 forinttal lehet segíteni. Minden kis segítség számít, hiszen csupán 30 hívás a 1353-ra már egy 7500 Ft értékű élelmiszercsomagot jelent, ami egy átlag család 1-1,5 hónapra elegendő alapvető élelmiszerszükségletét biztosítja. 70 hívásból egy nagyobb család számára válhat több téli hónapra elegendő tüzelőadomány. A www.segelyszervezet.hu oldalon, vagy az OTP Banknál vezetett 11705008-20464565-ös adományszámlára utalással (a közlemény rovatban “Kárpátalja” megjelöléssel) pedig nagyobb összegekkel lehet támogatni az Ökumenikus Segélyszervezet kárpátaljai családokat segítő tevékenységét.

Mint ismeretes, az Ökumenikus Segélyszervezet két évtizede segíti Kárpátalján a legszegényebbeket élelmiszerrel, tűzifával, gyermekeket és időseket támogató programokkal, természeti katasztrófák esetén pedig humanitárius segítségnyújtással. Szeptember 18-án országos pénzadománygyűjtést hirdettek a 1353-as adományvonalon, hogy minél több rászoruló családnak nyújthassanak segítséget a legnehezebb téli hónapok előtt. A figyelemfelhívás célját szolgálta a szeptember 22-én megrendezett 4. Beregszászi Jótékonysági Félmaraton is, ahol Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, a segélyszervezet önkéntesének vezetésével több száz versenyző állt rajthoz a szolidaritás és az összefogás üzenetével.