Adószám: 19662927-1-43
Számlaszám: 11705008-20464565
Váltás klasszikus nézetre

Megnyílt az Ökumenikus Segélyszervezet Adománypontja a budapesti Bazilikánál

Megnyitotta Adománypontját az Ökumenikus Segélyszervezet az Advent Bazilika rendezvénysorozat helyszínén. Az ünnepi hangulatú találkozásoknak és élményeknek helyet adó Szent István téren lehetőség lesz a szervezet munkájának megismerésére és a karitatív szervezet által egész évben segített rászorulók támogatására is. 

A december 23-ig nyitva tartó Adománypont idén is két házikóból áll: egy jótékonysági termékeket kínáló boltból és egy mézeskalácsszív sütödéből, ahol az önkéntesek folyamatosan készítik az adománygyűjtés szimbólumát, hogy azokkal köszönjék meg az adományozók perselybe dobott vagy a HelloPay bankkártyás terminálnál nyújtott támogatását.

Nemcsak az Adományponton, hanem a vásár egész területén lehet csatlakozni az Ökumenikus Segélyszervezet Adventi Adománygyűjtéséhez. Aki az árusoknál, illetve vendéglátó standoknál bankkártyával fizet, annak a Hellopay fizetési rendszere felkínálja a borravaló adás lehetőségét 0-20% között. A kiválasztott borravaló összegének 30%-át az Ökumenikus Segélyszervezet kapja meg, így támogatva az összefogást.
Az Adományboltban megvásárolható ajándéktárgyakkal nemcsak a megajándékozottnak szerzünk örömet, hanem az árba épített adományból rászoruló családok ünnepét, illetve hétköznapjait is jobbá tehetjük. Az itt elérhető kézműves ajándéktárgyakat igazán egyedivé az teszi, hogy a segélyszervezet intézményeiben élő rászoruló családok, gyermekek vagy éppen a szervezet hajléktalan intézményeiben lakók készítették őket. Az idei év különlegessége a GÖNC kollekcióban értékesített olyan táskák, tasakok és karácsonyfadíszek, amiket hazánk egyik leghátrányosabb helyzetű térségének három településén működtetett varró műhelyeiben készítenek. A Gönci járásban található Boldogkőújfalun, Felsődobszán és Vizsolyban hivatásos varrónők vezetésével rászoruló családok asszonyai készítik az Ökumenikus Segélyszervezetnek felajánlott, de már nem használható ruhákból és szövetekből a termékeket. Az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntesei mindenkit szeretettel – és persze mézeskalácsszívvel – várnak az Adományponton, aki személyesen kíván csatlakozni az ünnepi összefogáshoz!

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta: intézményeik nélkülöző és krízishelyzetbe került családok ezreit segítik az év 365 napján, ételt, otthont, esélyt adva a rászorulóknak. A többszörösére megnövekedett energiaárak, az égbe szökő élelmiszerárak ennek a segítségnyújtásnak a folytatását is veszélyeztetik, éppen akkor, mikor sok családnak nagyobb szüksége van rá, mint valaha. Gáncs Kristóf kiemelte: a rendkívüli kihívások miatt most rendkívüli összefogásra van szükség, hogy továbbra is ott lehessenek azok mellett, akiket a gazdasági válság még kilátástalanabb helyzetbe sodor. Az Adventi Adománygyűjtés célja nem egy egyszeri ajándékozás csupán, azért gyűjt a Segélyszervezet, hogy kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből és esélytadjon a rászoruló családoknak a felzárkózásra, a gyermekeknek pedig segítsen a szegénység okozta hátrányaik leküzdésében a legnehezebb körülmények között is – tette hozzá a kommunikációs igazgató.

Hogyan lehet csatlakozni az összefogáshoz?