Mikulástól karácsonyig adománykupon is kerülhet a Tesco online bevásárlókosaraiba

Magyarország egyik legnagyobb áruházlánca idén is csatlakozott az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtő kampányához. Míg november 15-től a mai napig kizárólag az áruházi vásárláskor voltak elérhetőek az adománykuponok, mától emellett elindult az áruházlánc online gyűjtése is: mikulástól karácsonyig az internetes rendelések alkalmával is lehet adományozni. Az online rendelést leadók már nem csak 250, hanem 500 és 1000 forint értékű kuponokat is vásárolhatnak a Tesco Otthonról weboldalán.

A félidejéhez érkezett adományozási lehetőség keretében eddig több mint 150 ezer adománykupon megvásárlásával járultak hozzá a Tesco vásárlói az Ökumenikus Segélyszervezet egész éves munkájához.

Mire gyűjt a Segélyszervezet?

Ahogy a szeretet.éhség. gyűjtés jelmondata, az „ÉTELT az éhezőknek, OTTHONT az otthontalanoknak, ESÉLYT az esélyteleneknek!” is hangsúlyozza: ez az ünnepi összefogás nem egy egyszeri ajándékozásról szól. Azért gyűjt a Segélyszervezet, hogy egész évben segíteni tudja a nélkülözőket, kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből. A segélyszervezet évente családok tízezreinek nyújt kézzelfogható segítséget élelmiszer, ruha vagy éppen tanszerek formájában, átmeneti otthonainkban családok százainak biztosít lakhatást és átfogó támogatást a továbblépéshez. Kiemelt célkitűzése az esélyteremtés: hogy a – járványhelyzet miatt különösen is nehéz helyzetbe került – rászoruló családoknak esélyt kínáljon a felzárkózásra, a gyermekeknek segítsen a szegénység okozta hátrányaik leküzdésében.