Műveik árverezésével segítenek rászoruló iskolásoknak a Csopaki Művésztelep fiatal művészei

Az Ökumenikus Segélyszervezet beiskolázási programját támogató jótékonysági aukciót Wolf Kati vezeti

A nagy hagyományokkal bíró Csopaki Művésztelep tábora amellett, hogy számtalan fiatal művészek jelent inspiráló alkotási és fejlődési közeget, fontos közösségteremtő erővé is vált az elmúlt évtizedben. Az idei tábor záróakkordjaként az Ökumenikus Segélyszervezet javára szerveznek jótékonysági aukciót a legjobb csopaki munkákból.

A 2018. július 30-án délután 4 órakor a Csopak Galériában megrendezésre kerülő, kiállításmegnyitóval ötvözött jótékonysági aukción, az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! adománygyűjtéséhez csatlakozik a Művésztelep. A művészdiákok alkotásai közül a legjobbakat szakmai zsűri válogatja ki, így garantált, hogy rendkívüli, magas színvonalú festmények és grafikák kerülnek kalapács alá. A művészdiákok munkáiból az aukción befolyó összegből a Segélyszervezet rászoruló gyermekek számára vásárol egyenként 10 ezer forint értékű, személyre szabott iskolaszercsomagokat augusztusban, hogy ők is egyenlő esélyekkel kezdhessék a tanévet. Az aukció háziasszonya a segélyszervezet iskolakezdési segélyakcióját 6. éve segítő Wolf Kati énekesnő lesz.

Baska Barbara, grafikusművész, filmrendező, a tábor vezetője, elmondta: „A tavalyi nagy sikerre tekintettel fogtunk bele újból az aukció szervezésébe. Tavaly a csopaki szimbólum templomtoronyba sikerült harangot öntetni a művésztelep legátütőbb munkáiból szervezett aukción befolyt 700 000 Ft-ból. Fontos volt, hogy idén is olyan célt határozzunk meg az aukción, melynek kapcsán a diákok nemcsak megélhetik, milyen sikere, értéke van a munkáiknak, de egyben segíteni is tudnak hátrányos helyzetű kortársaiknak. Fontosnak tartjuk a művészé nevelés mellett a fiatalok szemléletformálását, egy felelős, nyitott, nemeslelkű életre.”