fbpx
Adószám: 19662927-1-43
Számlaszám: 11705008-20464565
Váltás klasszikus nézetre

Sikeresen zárult a Digitális Témahét

Sikeresen zárult a 8. Digitális Témahét, amelyhez idén közel 800 köznevelési és szakképzési intézmény csatlakozott határon innen és túl. A Belügyminisztérium Köznevelési Államtitkárságának támogatásával, az Ökumenikus Segélyszervezet az Oktatásért Alapítvány szervezésében zajló programon az iskolák átlagosan három pedagógiai projektet valósítottak meg, összesen 120 ezer tanuló részvételével.

 

Az idei Digitális Témahét kiemelt témái a digitális állampolgárság, a digitalizáció jelene és jövője, a technológia eszközei és alkalmazásai, az algoritmikus gondolkodás és programozás mint az alkotás eszközei, illetve a digitális biztonság és digitális esélyteremtés voltak, de a pedagógusok szabadon választhattak egyéb, a tantervhez illeszkedő projekttémákat is. Ehhez a Témahét szervezői támogatást biztosítottak a Projektpedagógia digitális eszközökkel című ingyenes, pedagógiai-módszertani kézikönyv megjelentetésével, 26 szakmai webinárium megszervezésével, illetve a Digitális Témahét YouTube-csatornáján közzétett immár közel 300 online előadással.

A nyolcadik Digitális Témahét pályázati kiírása minden korábbinál több kategóriában és az eddigi legnagyobb, több mint 7 M Ft értékben kínál nyereményeket az intézményi és pedagógus pályázók számára a Belügyminisztérium és a szakmai partnerek jóvoltából. A különböző kategóriákban benyújtható pályázatokra néhány perces, a megvalósított projekteket bemutató videókkal lehet jelentkezni 2023. május 2-ig.

 

A Digitális Témahét 2023-as programjának ünnepélyes díjátadójára és a sikeres projekteket bemutató konferenciára négy év után ismét élő esemény keretében kerül sor 2023. június 6-án, Budapesten.