Több tízezer rászorulón segít a Béres

Az idén is jelentős mennyiségű termékadománnyal segíti a rászorulókat a Béres Alapítvány, többek között az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül is. Az immunrendszer fokozott védelmét biztosító gyógyszeradomány – melynek piaci értéke több mint 50 millió forint – már karácsonyra eljut a támogatottakhoz.

Ilyenkor télen, a megfázások főszezonjában a Béres évek hosszú sora óta az immunrendszer védelmét szolgáló gyógyszeradománnyal segíti a rászorulókat. Az elsődleges kedvezményezettek az idős, beteg emberek és a nehéz helyzetben lévő családok. Az idei évben közel 50 millió forint értékű Béres Csepp átadására került sor, melyet Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke nyújtott át a rászorulókat közvetlenül segítő karitatív szervezetek vezetőinek. A Magyar Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Vöröskereszt, a Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetsége és a Magyar Református Szeretetszolgálat régi szövetségesei a Béresnek a termékek célba juttatásában.

„A Béres Alapítvány megalakulása óta nagyon fontos küldetésének tekinti az elesettek és a rászorulók támogatását. Gyökereink a Béres Cseppből erednek, tevékenységünk fókuszában az egészség megőrzés, a betegségek megelőzése áll, egyértelmű, hogy a Béres Alapítvány legjelentősebb támogatásait az egészségügy területén nyújtja – mondta Béres Klára elnök. – Azok számára, akikhez most a karitatív szervezetek segítségével eljutnak majd adományaink, a napi megélhetés is gyakran problémát jelent, az egészségvédő készítmények megvásárlására a maguk erejéből képtelenek. Adventhez közeledve még fontosabbnak érezzük a szegények felé való odafordulást, mert köztük van a legtöbb magányos, támasz nélkül élő embertársunk is. Egészség-betegség kérdésében – minden kérdés nélkül – ők a legsérülékenyebbek. Az egészségük védelmét szolgáló immunerősítő készítmény a feléjük irányuló figyelemmel, gondoskodással együtt, mind testi, mind lelki jobbulásukat támogatja. Ezért jelenthet számukra különösen sokat karácsonyi ajándékunk.”