Adószám: 19662927-1-43
Számlaszám: 11705008-20464565
Váltás klasszikus nézetre

Többezer áldozatot követelő árvíz Líbiában: Szolidaritási akciót hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet

A 1353-as adományvonalon és a segelyszervezet.hu oldalon is várják az adományokat

 

A Daniel mediterrán ciklon okozta csapadék gátakat tört át, a fellépő árvíz pedig a tengerbe mosta a 125 ezres, folyóvölgyben fekvő kelet-líbiai Derna városát. A hatóságok tízezer eltűntről és ötezernél is több áldozatról számoltak be. A város negyede teljesen elpusztult, a kórházak már nem működnek, a mentési munkálatok még zajlanak. Az extrém időjárás Líbia más részein is villámárvizeket okozott, aminek következtében súlyos károkat szenvedett az infrastruktúra és az anyagi károk is jelentősek. A legnagyobb szükség most elsősorban higiéniai cikkekre, ivóvízre, egészségügyi felszerelésekre és élelmiszerre van.

A Líbiát sújtó humanitárius katasztrófa csillapítására összefogó nemzetközi közösséghez csatlakozik most az Ökumenikus Segélyszervezet is, szolidaritását fejezve ki a bajbajutottakkal és az őket a helyszínen, emberfeletti küzdelemben segítőkkel. Ennek jegyében a Segélyszervezet gyorssegélyt ajánlott fel a katasztrófa által legsúlyosabban érintett líbiaiak támogatására, és felvette a kapcsolatot a helyszínen évtizedek óta dolgozó DanChurchAid partnerszervezetével.

A Segélyszervezet felhívja adományozóit, hogy amennyiben csatlakozni kívánnak az összefogáshoz, úgy a 1353-as adományvonal tárcsázásával, illetve itt a honlapon bankkártyával, vagy “LÍBIA” megjelöléssel a 11705008-20464565-ös számlaszámra utalással fejezzék ki szolidaritásukat a katasztrófa károsultjaival.