Adószám: 19662927-1-43
Számlaszám: 11705008-20464565
Váltás klasszikus nézetre

3000 gyermek támogatására indítottunk országos gyűjtést

„Immár tizedik éve, hogy a május a gyermekek hónapja az Ökumenikus Segélyszervezetnél. Mindent megteszünk, hogy azokra a gyermekekre irányítsuk a figyelmet, akik támogatásunk nélkül nem tudnák behozni nehéz életkörülményeikből fakadó lemaradásaikat. Azért hirdetünk összefogást, hogy minél több hátrányos helyzetű gyermeknek nyújthassunk kapaszkodót a felzárkózáshoz. Mind a segítségnyújtás, mind az adománygyűjtés országos, ezért is döntöttünk úgy, hogy idén egyik vidéki intézményünkben hívjuk föl a figyelmet az összefogásra”

Segítség minden korosztálynak a szegénység okozta hátrányok leküzdéséhez

Az Ökumenikus Segélyszervezet biztos kezdet gyermekházaiban már a születéstől segítik a legkisebbek egészséges fejlődését, a hátrányok kialakulásának megelőzését. Tanoda programjában és Jelenlét pontjain a gyermekek pedagógusoktól és fejlesztő szakemberektől kapnak segítséget a hátrányaik ledolgozásához, s a digitális, modern eszközökkel tartott foglalkozásokon játékká válik a tanulás. Bentlakásos és napközis táboraiban az élmények mellett a lemaradások behozására, a játékos gyerekfejlesztésre is nagy hangsúlyt fektetnek a szervezet szakemberei. Átmeneti otthonaiban a munkatársak mindent megtesznek, hogy a gyerekek a megtapasztalhassák az otthon biztonságát, és családjukkal együtt esélyt kaphassanak a továbblépésre. Itt minden korosztályból vannak gyerekek az újszülöttől a középiskolásig. Az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontja nélkülöző családok és gyermekek tízezreit támogatja évente élelmiszerrel, ruhával, tanszerrel egész évben.

Vidám gyermeknapi programok országszerte

Az idei gyermeknap környékén számos vidám gyermekprogramot szerveznek majd az Ökumenikus Segélyszervezet intézményei országszerte. Az alkalmakon nem csak a bentlakók, hanem a központok látókörében élő rászoruló családok gyermekei is részt vehetnek. A közösségi programok között olyan különleges rendezvények is lesznek, mint például egy budapesti élménynap a segélyszervezet vidéki központjaiból érkező gyermekek számára. A gyermekprogramok mellett idén is több figyelemfelhívó akciót tervez a Segélyszervezet, hogy minél több adományozó csatlakozzon a gyermekekért indított összefogáshoz.