fbpx
Segíts Te is a Hegyi-Karabahból menekülőknek!
Segítek
Adományozás

Nyújtsunk együtt kapaszkodót a rászoruló gyermekeknek!

10. alkalommal hirdettünk 1 hónapos országos pénzadománygyűjtést a gyermekek ezreinek felzárkózását támogató Kapaszkodó programjának támogatására. A május 3-án Miskolcon a családok átmeneti otthonában bejelentett akció célja, hogy minél több gyermeknek adhasson ESÉLYT a szegénység okozta hátrányok leküzdésére egész évben zajló fejlesztő foglalkozások és nyári gyermektáborok formájában. Az elmúlt évekhez hasonlóan, a felhíváshoz idén is a 1353-as adományvonalon (500 forint/hívás) és a honlapunkon lehet csatlakozni, a TESCO üzleteiben és weboldalán pedig a mai naptól elérhetők az adománygyűjtést támogató kuponok.

Gáncs Kristóf a sajtótájékoztatón elmondta: Kapaszkodó gyermekfejlesztő programja keretében központjaiban összesen több mint 3000 nehéz körülmények között élő gyermekkel foglalkozik rendszeresen az Ökumenikus Segélyszervezet. Olyan gyerekekkel, akik a segélyszervezet támogatása nélkül nem indulhatnának társaikkal egyenlő esélyekkel az életben. Gyerekekkel, akiknek nem lennének meg a szükséges eszközeik a tanuláshoz; akik nem járhatnának az iskolán kívüli korrepetálásra, fejlesztő foglalkozásokra. Gyerekekkel, akik soha nem élhetnék meg a felhőtlen nyári táborozás varázslatos élményét.

Nyújtsunk együtt kapaszkodót a rászoruló gyermekeknek!
„Immár tizedik éve, hogy a május a gyermekek hónapja az Ökumenikus Segélyszervezetnél. Mindent megteszünk, hogy azokra a gyermekekre irányítsuk a figyelmet, akik támogatásunk nélkül nem tudnák behozni nehéz életkörülményeikből fakadó lemaradásaikat. Azért hirdetünk összefogást, hogy minél több hátrányos helyzetű gyermeknek nyújthassunk kapaszkodót a felzárkózáshoz. Mind a segítségnyújtás, mind az adománygyűjtés országos, ezért is döntöttünk úgy, hogy idén egyik vidéki intézményünkben hívjuk föl a figyelmet az összefogásra”

Segítség minden korosztálynak a szegénység okozta hátrányok leküzdéséhez

Az Ökumenikus Segélyszervezet biztos kezdet gyermekházaiban már a születéstől segítik a legkisebbek egészséges fejlődését, a hátrányok kialakulásának megelőzését. Tanoda programjában és Jelenlét pontjain a gyermekek pedagógusoktól és fejlesztő szakemberektől kapnak segítséget a hátrányaik ledolgozásához, s a digitális, modern eszközökkel tartott foglalkozásokon játékká válik a tanulás. Bentlakásos és napközis táboraiban az élmények mellett a lemaradások behozására, a játékos gyerekfejlesztésre is nagy hangsúlyt fektetnek a szervezet szakemberei. Átmeneti otthonaiban a munkatársak mindent megtesznek, hogy a gyerekek a megtapasztalhassák az otthon biztonságát, és családjukkal együtt esélyt kaphassanak a továbblépésre. Itt minden korosztályból vannak gyerekek az újszülöttől a középiskolásig. Az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontja nélkülöző családok és gyermekek tízezreit támogatja évente élelmiszerrel, ruhával, tanszerrel egész évben.

Vidám gyermeknapi programok országszerte

Az idei gyermeknap környékén számos vidám gyermekprogramot szerveznek majd az Ökumenikus Segélyszervezet intézményei országszerte. Az alkalmakon nem csak a bentlakók, hanem a központok látókörében élő rászoruló családok gyermekei is részt vehetnek. A közösségi programok között olyan különleges rendezvények is lesznek, mint például egy budapesti élménynap a segélyszervezet vidéki központjaiból érkező gyermekek számára. A gyermekprogramok mellett idén is több figyelemfelhívó akciót tervez a Segélyszervezet, hogy minél több adományozó csatlakozzon a gyermekekért indított összefogáshoz.