Adószám: 19662927-1-43
Számlaszám: 11705008-20464565
Váltás klasszikus nézetre

ESÉLY táborainkban 3 turnusban vakációztak a gyerekek

A pénzügyi tudatosság tematikájú első turnus résztvevői kipróbálhatták a szabadulószobát, a „Legyen Ön is milliomos” játékot, és az éjszakai erdőjárást is.A Segélyszervezetünk által koordinált programok során, a való élet szimulációjaként, a hátrányos helyzetű gyermekek feladataik teljesítéséért „fizetést” kaptak, a jó cselekedetekért „prémiumot”, amelyet egy virtuális bankszámlán vezettek, és amiből számos értéket „vásárolhattak” maguknak.

A játékos vetélkedők során a gyerekeknek többek között egyes tárgyak értékét kell helyesen megtippelniük, illetve kategorizálniuk őket aszerint, hogy az létszükséglet, komfort- vagy pedig a luxuscikkek közé tartozik. Pénzügyi tudatosság fejlesztésével együtt a programok fontos célja a pozitív élményszerzés a témáról, alapvető matematikai készségek gyakorlása, tudatosítása a játékokban, a konklúziók levonása.

A második turnusban a digitális és szociális kompetenciák, robotika kerültek a középpontba, és kirándulni mentek a gyerekek például Pécsre. Az ESÉLY táboraink utolsó, harmadik hetén sport- és egészséghetet tartottak Kastélyosdombón. A reggeli torna után egészségperceket tartottak, majd rekordkísérleteket végezhettek a gyerekek a táborvezetők által kitalált sportokban. A napi világrekordokért, a feladatok elvégzéséért pedig X- pénzt kaptak, egy bankkártyára rátöltve NFC segítségével, bankkártyájukkal a büfében tudtak maguknak egészséges finomságokat vásárolni. Sokféle szociális kompetenciát, bizalmat és kommunikáció fejlesztését szolgáló gyakorlatban, játékokban vettek részt a gyerekek. A tábor egyik napján Kúsz Zoltán személyében olimpiai bajnok vízilabdázó is érkezett vendégségbe a vakációzó gyerekekhez, akik örömmel tanultak a neves edzőtől.