fbpx
Rendkívüli áradások Líbiában - Segíts Te is!
Segítek
Adományozás

Mozgalmas és kalandokban gazdag napokat tölthettek el az intézményeink látókörében élő rászoruló gyerekek Kastélyosdombón, Segélyszervezetünk ESÉLY táborában. A vállalati partnereink által támogatott három turnusban tartott 1 hetes bentlakásos élményheteken a játékok mellett a Segélyszervezet szakemberei nagy hangsúlyt fektettek a felzárkózást segítő fejlesztő programok eredményességére is. Szervezetünk célja az volt, hogy esélyt adjon a rászoruló gyermekek hátrányainak ledolgozására és a gyermekkor soha vissza nem térő pillanatainak megtapasztalására, hogy élményekkel feltöltődve és egyenlő esélyekkel kezdhessék az iskolát szeptemberben.

A pénzügyi tudatosság tematikájú első turnus résztvevői kipróbálhatták a szabadulószobát, a „Legyen Ön is milliomos” játékot, és az éjszakai erdőjárást is.A Segélyszervezetünk által koordinált programok során, a való élet szimulációjaként, a hátrányos helyzetű gyermekek feladataik teljesítéséért „fizetést” kaptak, a jó cselekedetekért „prémiumot”, amelyet egy virtuális bankszámlán vezettek, és amiből számos értéket „vásárolhattak” maguknak.

A játékos vetélkedők során a gyerekeknek többek között egyes tárgyak értékét kell helyesen megtippelniük, illetve kategorizálniuk őket aszerint, hogy az létszükséglet, komfort- vagy pedig a luxuscikkek közé tartozik. Pénzügyi tudatosság fejlesztésével együtt a programok fontos célja a pozitív élményszerzés a témáról, alapvető matematikai készségek gyakorlása, tudatosítása a játékokban, a konklúziók levonása.

A második turnusban a digitális és szociális kompetenciák, robotika kerültek a középpontba, és kirándulni mentek a gyerekek például Pécsre. Az ESÉLY táboraink utolsó, harmadik hetén sport- és egészséghetet tartottak Kastélyosdombón. A reggeli torna után egészségperceket tartottak, majd rekordkísérleteket végezhettek a gyerekek a táborvezetők által kitalált sportokban. A napi világrekordokért, a feladatok elvégzéséért pedig X- pénzt kaptak, egy bankkártyára rátöltve NFC segítségével, bankkártyájukkal a büfében tudtak maguknak egészséges finomságokat vásárolni. Sokféle szociális kompetenciát, bizalmat és kommunikáció fejlesztését szolgáló gyakorlatban, játékokban vettek részt a gyerekek. A tábor egyik napján Kúsz Zoltán személyében olimpiai bajnok vízilabdázó is érkezett vendégségbe a vakációzó gyerekekhez, akik örömmel tanultak a neves edzőtől.