Adószám: 19662927-1-43
Számlaszám: 11705008-20464565
Váltás klasszikus nézetre

Az összefogás erejével háborús válság idején is!

2022-ben újra a budapesti Eiffel Műhelyház adott otthont az Ökumenikus Segélyszervezet november 8-án tartott éves vállalati partneri találkozójának. A résztvevőket Trokán Anna színművész, a rendezvény háziasszonya üdvözölte, majd a hagyományoknak megfelelően Lehel László elnök-igazgató a szervezet munkájáról és a jövőbeni terveiről szólva hívta összefogásra a szervezet támogatói partnereit. Az esemény „hivatalos” részét a hagyományoknak megfelelően Lévai Anikó jószolgálati nagykövet köszöntője zárta. A beszédek között a Magyar Nemzeti Balettintézet kisgyermek növendékei adtak műsort, a délután további részében pedig ebben az esztendőben is a kötetlen beszélgetéseké volt a főszerep.

„Nem adjuk föl, nem zárunk be, folytatni szeretnénk! Hisszük, hogy közös társadalmi érdekünk, hogy ott legyünk azok mellett, akiket ez a gazdasági válság most még kilátástalanabb helyzetbe sodor. Hisszük, hogy a szegénység miatt hátrányokat szenvedő, felzárkózási programjainkban részt vevő több mint 3000 ezer gyermek kezét most sem szabad elengednünk. És mivel hisszük, hogy az összefogás ereje a legnehezebb időszakokon is átsegít, létrehoztuk a Folytatási Alapot, melyhez mindenki csatlakozni tud, aki segíteni szeretne” – fogalmazott beszédét zárva a Segélyszervezet vezetője.
„Most, amikor többszörösére nőttek az energiaárak, az égbe szöktek az élelmiszerárak, számos területen rendkívüli kihívások előtt állunk, különösen is nagy szükség van a szolidaritásra, a közösség összefogására!” – zárta köszöntőjét a Segélyszervezet munkáját két és fél évtizede önkéntesként segítő jószolgálati nagykövet.