Adószám: 19662927-1-43
Számlaszám: 11705008-20464565
Váltás klasszikus nézetre

Élménydús elő-gyermeknap sztárokkal az Ökumenikus Segélyszervezetnél

Az Olaszliszkáról, Miskolcról, Kaposvárról, Felsődobszáról, Vizsolyról és Boldogkőújfaluról érkezett gyerekeket a rendezvényen köszöntő Gáncs Kristóf elmondta, hogy Kapaszkodó gyermekfejlesztő programja keretében központjaiban összesen több mint 3000 nehéz körülmények között élő gyermekkel foglalkozik rendszeresen az Ökumenikus Segélyszervezet. Olyan gyerekekkel, akik a segélyszervezet támogatása nélkül nem indulhatnának társaikkal egyenlő esélyekkel az életben. Gyerekekkel, akiknek nem lennének meg a szükséges eszközeik a tanuláshoz; akik nem járhatnának az iskolán kívüli korrepetálásra, fejlesztő foglalkozásokra. Gyerekekkel, akik soha nem élhetnék meg a felhőtlen nyári táborozás varázslatos élményét.

„Miközben továbbra is változatlan erővel folytatjuk az ukrajnai háború elől menekülőket támogató rendkívüli segélyprogramjainkat, fontosnak tartjuk, hogy azokra is ráirányítsuk a figyelmet, akik Magyarországon szorulnak rá a támogatásunkra. Azért hirdetünk összefogást, hogy minél több hátrányos helyzetű gyermeknek nyújthassunk kapaszkodót a felzárkózáshoz”- hangsúlyozta a Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

Ez az alkalom és az országos intézményhálózatában szervezett események kapcsolódnak az Ökumenikus Segélyszervezet Kapaszkodó kampányához, melynek keretében hátrányos helyzetű gyerekeket segítő egész éves országos tevékenységükre gyűjtenek pénzadományokat. A május közepén indult akciót a 1353-as adományvonalon és itt a honlapunkon oldalon lehet támogatni. Az Ökumenikus Segélyszervezet célja, hogy minél több gyermeknek adhassanak ESÉLYT a szegénység okozta hátrányok leküzdésére az egész évben zajló fejlesztő foglalkozások és nyári gyermektáborok keretében.