Adószám: 19662927-1-43
Számlaszám: 11705008-20464565
Váltás klasszikus nézetre

Mikulás napján adtuk át a mesekönyvgyűjtés első adományait

Az első könyvadományokat a Szolnokon található családok átmeneti otthonában élő családok gyermekei vehették át Mikulás napján. Szolnokon összesen mintegy 300, a Segélyszervezetünk és partnerszervezeteink látókörében élő gyermek részesül az adományból.

A meseolvasással, énekléssel színesített ajándékátadás alkalmával Sándorné Pólik Róza, a szolnoki átmeneti otthonunk vezetője elmondta, hogy az ünnepi időszakban érkező adományok nagymértékben segítik a gondjaikra bízott gyermekes családokat, hiszen például ma, Mikulás napján is kapnak ajándékot a rászoruló gyerekek. Különösen is fontos, hogy a Foxposttal közös országos segélyakció során minőségi adományok érkeztek, melyeknek köszönhetően azok a szülők, akik amúgy nem jutottak volna hozzá ilyen könyvekhez, az esti meseolvasások alkalmával értékes időt tudnak eltölteni gyermekikkel.

A segélyakció kapcsolódik Adventi Adománygyűjtésünkhöz. Intézményeink nélkülöző és krízishelyzetbe került családok ezreit segítik az év 365 napján, ételt, otthont, esélyt adva a rászorulóknak. A többszörösére megnövekedett energiaárak, az égbe szökő élelmiszerárak ennek a segítségnyújtásnak a folytatását is veszélyeztetik, éppen akkor, mikor sok családnak nagyobb szüksége van rá, mint valaha. Az Adventi Adománygyűjtés célja nem egy egyszeri ajándékozás csupán, azért gyűjtünk, hogy kitörési pontokat tudjunk kínálni a szegénységből és esélyt adjon a rászoruló családoknak a felzárkózásra, a gyermekeknek pedig segítsen a szegénység okozta hátrányaik leküzdésében a legnehezebb körülmények között is.

Hogyan lehet csatlakozni az összefogáshoz?