Adószám: 19662927-1-43
Számlaszám: 11705008-20464565
Váltás klasszikus nézetre

Nemzetközi online fórumot szerveztünk

Közel 20 ország egyházi hátterű segélyszervezeteinek képviselői vettek részt az Ökumenikus Segélyszervezet által szervezett nemzetközi online fórumon. Az ACT Alliance európai tagszervezetei képviselőinek éves „találkozóján” a fő téma természetesen a koronavírus jelentette kihívások, és a járvány hosszú távú következményeinek kezelése voltak.

A találkozót Szentiványi Ilona, a Segélyszervezet Felügyelő Bizottsága elnökének nyitó áhítatát követően Lehel László elnök-igazgató nyitotta meg. A Segélyszervezet vezetője beszédében hangsúlyozta: bár a járvány megakadályozta a szervezetek képviselőit abban, hogy személyesen találkozzanak, azt nem tudja ellehetetleníteni, hogy erős közösségként, közös célokért dolgozzanak. Hangsúlyozta: a tagszervezetek nem nézői, hanem aktív résztvevői a nagy európai folyamatoknak és vitáknak, s bár gondolkodásuk lehet sokféle, a közös keresztény értékek erős alapot biztosítanak a közös munkához, összefogáshoz.

A találkozón a szövetség aktuális működési kérdéseinek és éves munkatervének áttekintését követően a találkozó meghatározó témája a COVID-19 segélyszervezetek munkájára gyakorolt hatása, a Fenntartható Fejlesztési Célok elérését hátráltató hatásai voltak, illetve több szervezet ismertette a járványhelyzetben végzett munkájának tapasztalatait.